Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Redukcja dla 75kg 180cm, błagam o pomoc!

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 10673

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 138
Witam,

ważę około 75kg i 180cm, myślę, że przyszedł czas na ostrą redukcję tkanki tłuszczowej. Problem w tym, że nie wiem jak się za to zabrać, jest jakieś przygotowanie do tego specjalne, żeby nie było nagłego przeskoku i efektu głodówki czy coś w tym stylu? Co powinienem jeść, jak, ile? Proszę bardzo o poradę, bo już widzę marne szanse dla mnie na te wakacje (chodzi o sylwetkę) - mimo, że ważę w miarę prawidłowo, to tłuszczu nagromadziło się o wiele za dużo.. :/

Planuję wykonywać aeroby co 2 dzień, około 30-60 minut biegania lub skakanka. Sprawdzi się? No i jaką dietę do tego? Pomożecie ułożyć? :)

Na razie starałem się (bez skutków z utrzymaniem takiej diety) dostarczać około 1300 kcal swojemu organizmowi (to dobrze? źle?), jedząc (przynajmniej tak planowałem) mniej więcej tak:

Śniadanie przed szkołą, pomiędzy godzinami 6.00 a 7.00 : 2 kromki pieczywa wasa posmarowane twarogiem chudym, na to plasterki ogórka oraz dwa jajka
W szkole pomiędzy godziną 10.00 a 11.00 : bułka z pieczywa pełnoziarnistego z twarogiem chudym oraz plasterkami ogórka / pomidora
Po szkole obiad, pomiędzy godzinami 14.00 a 15.00 : zwykle jakiś ryż (biały lub brązowy) lub kasza (tutaj różne rodzaje) około 50 do 100 gram, do tego jakiś filet z kurczaka ugotowany, około 200 gram, jakieś warzywa, np. brokuły, fasola
Przed treningiem około 17.00 jakiś banan, pomarańcza albo jabłko - ogółem jakiś owoc
Tutaj ćwiczyłem aerobowo, około godziny, potrafiłem bez problemów tyle wytrzymać, jednak nie wiele to dawało bez utrzymywania diety stale (pare dni jedynie się udało, potem pękłem... święta...)
Po ćwiczenaich kolacja, podobnie jak śniadanie jednak zamiast 2 jajek zjadałem sobie około 100 gram twarogu chudego.

Dodatkowo stosowałem suplementy polecone przez gościa w Tychach, czyli BCAA+Glutamina od Fitmax, brałem 10 gram przed ćwiczeniami i popijałem 250 ml wody tak jak w instrukcji, a po ćwiczeniach 5 gram również popijając wodą - tak zalecili mi w sklepie, dobrze powiedzieli?

Co ogółem tutaj zmienić? Co robię źle? Co zrobić, żeby dobrze stracić tłuszcz, a nie stracić mięśni? Proszę bardzo o pomoc! Sytuacja kryzysowa wręcz...

Wiem, że może to się wydawać głupie, ale żebyście mniej więcej zrozumieli co próbuję osiągnąć dodam zdjęcie. http://24.media.tumb...pkpq0o1_500.jpg Proszę się nie śmiać, po prostu mniej więcej taką sylwetkę chciałbym osiągnąć, dla mnie była by po prostu dobra bo tak bym się czuł zdecydowanie lepiej, niż teraz... Co powinienem robić w tym celu? Proszę o porady.

Pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51847 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350793
Siłownię daj normalnie 3x w tygodniu, zrezygnuj z aerobów całkowicie, na rzecz interwałów ewentualnie.
Kalorii możesz mniej więcej tyle przyjąć, choć na start dałbym ok 2000 i stopniowo zwiększał powiedzmy te 200 co tydzień kontrolując wyniki co się dzieje, a dieta jaka? Zgodna z zapotrzebowaniem, zbilansowana.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 20191 Wiek 13 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam.
Jeśli szukasz indywidualnych porad, diety opracowanej precyzyjnie dla Ciebie przez naszych dietetyków oraz treningu przygotowanego przez naszych trenerów personalnych to skorzystaj z tej oferty.

Nasi specjaliści przygotują wszystko za Ciebie i specjalnie dla Ciebie

http://potreningu.pl/plany/strefa-mezczyzny

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 14 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 138
Nie potrzebuję pomocy od zera, tylko korekcji moich dotychczasowych planów treningowych i po prostu drobnej pomocy.. Mogę na to liczyć bez wydawania pieniędzy na plan treningowy i dietę?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 105 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5175
zamalo kcal jak dla nastki :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
możesz liczyć o ile zapoznasz sięz zasadami panującymi w dziale, czyli dokładnie - wypełnisz ankietę i wrzucisz swoją dietę w postaci zrzutu z potrenigu.pl (wszystko opisane w podwieszonych tematach w tym dziale)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Bez wydawania pieniędzy się nie obejdzie? :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Przepraszam, chyba nie do końca zrozumiałem wczoraj o co chodzi.. Dzisiaj na spokojnie sprawdziłem o co chodzi i zrobiłem co trzeba, liczę, że już wszystko będzie dobrze i będę mógł liczyć na pomoc. Przepraszam jeszcze raz.

To jest nowy plan, zmieniony nieco, będzie chyba lepszy od poprzedniego.. W każdym razie tak mi wyszło mniej więcej. Ankietę już uzupełniam. :P

ANKIETA

Waga : około 75kg

Wzrost : około 180cm

Obwód klatki : ok. 92cm

Obwód ramienia : ok. 30cm przy wyprostowanej ręce

Obwód talii : ok. 75cm

Obwód uda : ok. 55cm

Obwód łydki : ok. 36cm

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : nie wiem, te liczniki raczej źle podają, ale na pewno o wiele za duży w stosunku do mojej wagi

Aktywność w ciągu dnia : szkoła, ćwiczenia siłowe oraz aerobowe

Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 4x w tygodniu ćwiczenia siłowe, po nich ćwiczenia aerobowe, łącznie jest to grubo ponad godzina ćwiczeń, dochodzi do 2 godzin

Odżywianie : tak jak podałem będę się starał, ogółem mam skłonności do jedzenia różnych musli, ciast drożdżowych itp., niestety zdarza mi się mocno przejadać :/

Cel : mocna redukcja tkanki tłuszczowej, mam czas do wakacji

Ograniczenia żywieniowe : raczej brak

Stan zdrowia : wszystko w normie

Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia "domowa", posiadam jedynie hantelek 10kg, wolałbym raczej ćwiczyć typu pompki, przysiady, no i oczywiście biegać na świeżym powietrzu jako forma aerobów, skakanka w domu ewentualnie

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : aktualnie BCAA+Glutamina od Fitmax, to polecili mi do redukcji w sklepie, bo ma mi to zabezpieczać mięśnie przed ich utratą w czasie redukcji

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tylko takie, które nie spowodują uszczerbku na moim zdrowiu, będą w 100% bezpieczne

Stosowane wcześniej diety : raczej brak, jadłem co chciałem niestety

Zmieniony przez - c0lin w dniu 2013-04-08 16:23:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 494 Wiek 39 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12553
A wrzuć kolego swoje zdjęcie. kcal bardzo mało, ile wynosi Twoje dzienne zapotrzebowanie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tak, wiem, jest beznadziejnie. Nie wiem czy coś widać, przepraszam, robione na szybko... Konieczna pomoc. :|

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51847 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350793
Chyba pomyliłeś działy, z taką sylwetką masuj, a nie się odchudzaj.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Działów nie pomyliłem, lubię być szczupły i zawsze byłem... Chcę po prostu zredukować tłuszcz. Trochę mnie dziwi, że właśnie coś takiego mi wszędzie narzucają :/ Pomożecie? Chodzi tylko o utratę tkanki tłuszczowej.. Jak się już jej pozbęde będe myślał o rzeźbie. Wtedy się zwrócę do innego działu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pora zrobić to z głową - pierwsza dieta, prośba o poprawki

Następny temat

Tylko duży brzuch

Spalanie
Polecane artykuły