Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Redukcja i ciągłe bóle głowy i otumanienie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8499

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11718
Witam.

Próbuje schudnąć jedak ostatnio mi to wcale nie idze. Redukcje zacząłem w listopadzie 2012. Ważyłem wtedy 83 kg. Z przerwami schudłem do kwietnia 2014 do 68 kg. Jednak gdzieś tak mniej więcej od świąt wielkanocnych mam ogromne problemy z objadaniem sie. Obecnie waże już 77 kg. Jem (a raczej próbuje) ok 2200 - 2300 kcal dziennie. I wytrzymuje zaledwie pare dni po czym rzucam sie na słodycze, kiełbase, tłuste jedzenie (ogólnie to czego na redukcji nie powinno sie jeść). Dzieje sie tak dlatego bo kiedy obcinam kalorie to mam bóle głowy, jestem osłabiony, zamulony. Mam problemy z koncentracją, nie moge sie skupić na tym co robie, staje sie aspołeczny, z nikim nie chce mi sie rozmawiać. I tak prawie cała moja redukcja wzieła już w łeb... Co na to poradzić. Dawniej też tak miałem ale jakoś wytrzymywałem. Teraz jednak czuje że mam już tego dość. I tak pare dni zdowego odżywiania by po paru dniach opchać sie śmieciami dla chwilowej ulgi i tak już ok 2 miesiące. A później żal. Sam już nie wiem czy mam dalej sie męczyć z tym odchudzaniem czy dać sobie spokój i tyć ile wlezie?

Dla eksperymentu na początku czerwca jadłem więcej bo około 2700 - 2900 kcal i samopoczucie było bardzo dobre, w ogóle nie chciało mi sie słodyczy itp niezdrowego żarcia. Jednak przez dwa tygodnie przytyłem 2 kg. Gdzie tu sens? Co robić? Wkurzyłem sie i przez pare dni obżerałem sie słodyczami. Kolejne 3 kg w góre. Ostatnio próbowałem to ogarnąć, jednak dzisiaj znowu nie wytrzymałem. Te bóle głowy to są takie naprade ostre, zarzynające i towarzyszy im otępienie. Jak np. czytam książke to nic z niej nie rozumiem. Jak oglądam np mecz w tv tak samo nic nie kojarzę. Np wczoraj komentatorzy sie podniecali meczem Niemcy - Ghana a ja siedziałem przed TV i nie wiem co sie dzieje. Zapamiętałem tylko wynik a z gry nic.

Co radzicie w takiej sytuacji? Czy jestem skazany na to by być otyłym? Bo nawet jak mam bilans kaloryczny na 0 to i tak tyje, a jak obcinam to nie mam życia. Dawniej z tym wytrzymywałem jednak teraz za nic nie daje rady.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51846 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350785
przejrzyj dział kuchnia sfd, inne diety, "Zdrowe" to pojęcie bardzo złudne, nie ma czegoś takiego jak "Zdrowe" , zdrowie to brak chorób nie produkty, ewentualnie pod tym kontem możemy rozpatrywać cały jadłospis, nie 2-3 produkty, jak np będziesz jadł same warzywa bo przecież zdrowe, to specjalnie zdrowy od tego nie będziesz.

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2014-06-24 14:16:08

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1243 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15610
Obetnij 200 kcal od diety, ćwicz siłowo może źle obliczyłeś zapotrzebowanie korzystaj z kalkulatorów z sfd są sprawdzone i dobre.

Eee... Lubię placki ^^

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51846 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350785
są słabe i nie specjalnie się do czegoś nadają, nie dla osób trenujących - jak już Ci pisałem, nie doradzaj jak nie masz pojęcia, ostatnie ostrzeżenie.

Co do tematu - ankieta, zrzut diety z potreningu.pl .

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11718
Z wczoraj. Do tego warzywa.

Waga : 77
Wzrost : 175
Obwód klatki : nie mierzyłem
Obwód ramienia : nie mierzyłem
Obwód talii : nie mierzyłem
Obwód uda : nie mierzyłem
Obwód łydki : nie mierzyłem
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : 4 - 5 razy w tygodniu 60 minut rower, 15 - 30 minut bieganie, ćwiczenia fitness w domu, brak dostępu do siłowni
Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać
Cel : redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe : ograniczona gotówka
Stan zdrowia : dobry, w 2004 roku przebyta operacja głowy
Preferowane formy aktywności fizycznej : cardio
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : myślę że tak jeśli cena nie zabije
Stosowane wcześniej diety : zbilansowana

Zmieniony przez - PCtowiec w dniu 2014-06-22 17:23:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czy to może być wina niedoboru magnezu? Mam w domu taki jak na obrazku poniżej. Łykać to?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 293 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3821
Coś najpewniej z dietą jest nie tak.
Wywal jakiś konkretny plan diety, jedz to, na co masz ochotę, to co jadłbyś "normalnie"(chleb z wędliną, rybki, sery itp.) ale nie ruszaj słodyczy i staraj się jeść w miarę zdrowo(choć bez konkretnej diety to wyrzuć jakies fastfoody, majonezy, musztardy itp.)

I koniecznie wysiłek. Siłka 3 razy w tygodniu. Do tego dwa razy tgodniowo spacery, bieganie itp. Wszystko bedzie dobrze. Jak się sytuacja ustabilizuje za dwa miesiące, to będziesz mógł wrócić do diety.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Dieta jest bardzo biedna, za to bogata w niedobory, stąd nie ma się co dziwić, że kiepsko reagujesz, rozpisz dietę tak by nie tylko btw się zgadzało ale i wszystko inne - witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe, równowaga kw-zasadowa.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie znam się tak szczegółowo na tym by to zrobić.

A ten magnez można brać? Wyczytałem że jego niedobór może mieć takie skutki jakie ja odczuwam. Czy jak odstawie to za np pół roku to nic sie nie stanie? Nie chce sie od czegoś uzależniać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1243 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15610
Magnez możesz brać a nawet powinieneś jak masz niedobór.

Eee... Lubię placki ^^

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
jak ma niedobór to powinien go uzupełnić z pożywienia, nie łykać pigułki. Tak jak pisałem - idź stąd i nie wracaj.

Co do tematu
ludzie mają magnez za złoty środek na wszystko, kreują go tak reklamy, a ludzie im wierzą, masz szereg niedoborów, nie tylko magnezu, więc magnez tu sprawy nie załatwi.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wydawało mi sie że są to zdrowe produkty. Jakie produkty radzisz mi dodać do diety?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta i tkanka tluszczowa

Następny temat

Carb cycling na masę do oceny

Alldeynn
Polecane artykuły