Witam, poda mi ktoś jak powinien wyglądać procentowy rozkład makroskładników na redukcji?
...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie patrz na procentowy . Załóż sobie na początek 2g białka , 1g tłuszcze i reszta węglowodany
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Jeśli chcesz lecieć dietą zbilansowaną to j/w.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Makroskładniki rozkłada się pod dany organizm i cel. Wypełnij ankietę działu: https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Witam wszystkich. Proszę o weryfikacje mojej diety, a właściwie rozkład makroskładników.
WIEK: 28
WAGA: 81
WZROST: 181
TRENING: crossfit 3/tyg
Zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji 2400kcal
Obecnie staram sie spożywać 162g białka , 81g tłuszczy i 250g węglowodanów. Zazwyczaj notuję niedobór spożywanych węgli w ilości 50g .
Czy taki rozkład jest prawidłowy?
Czy deficyt 50g węglowodanów jest niewłaściwy.
Dodam że dietę stosuję od 3 tygodniu. Do tej pory jadłem znikome ilości białka, a dominowały właśnie węglowodany.
Dzięki za odpowiedzi
WIEK: 28
WAGA: 81
WZROST: 181
TRENING: crossfit 3/tyg
Zapotrzebowanie kaloryczne na redukcji 2400kcal
Obecnie staram sie spożywać 162g białka , 81g tłuszczy i 250g węglowodanów. Zazwyczaj notuję niedobór spożywanych węgli w ilości 50g .
Czy taki rozkład jest prawidłowy?
Czy deficyt 50g węglowodanów jest niewłaściwy.
Dodam że dietę stosuję od 3 tygodniu. Do tej pory jadłem znikome ilości białka, a dominowały właśnie węglowodany.
Dzięki za odpowiedzi
...
Napisał(a)
jeżeli zapotrzebowanie dobrze policzyłeś to makro poprawnie, bo zalecane jest 2g białka, 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała, a reszta z węgli, deficyt powinieneś mieć 200-300kcal
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-02-05 14:06:16
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-02-05 14:06:16
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Twoim celem jest kształtowanie sylwetki czy wyniki w crossfit?
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Witam proszę o wyliczenie zapotrzebowania na redukcję oraz rozkład makroskładników. Wiek 35 lat, 157cm wzrostu, waga 49kg. Praca biurowa, ale nie siedząca dużo chodzr w pracy. Ćwiczenia 3 do 4 razy w tygodniu, głownie cardio - interwały, wzmacniające ćwiczenia. Mam wyliczenia ale chciałam się upewnić
Zapotrzebowanie mam wyliczone na 1600/1700kcal. 85g białka, 60g tłuszczu resztą weglowodanów. Wydaje mi się że tłuszczu trochę dużo.
Zmieniony przez - MagdaBialas w dniu 2019-02-06 09:34:38
Zmieniony przez - MagdaBialas w dniu 2019-02-06 09:36:16
Zapotrzebowanie mam wyliczone na 1600/1700kcal. 85g białka, 60g tłuszczu resztą weglowodanów. Wydaje mi się że tłuszczu trochę dużo.
Zmieniony przez - MagdaBialas w dniu 2019-02-06 09:34:38
Zmieniony przez - MagdaBialas w dniu 2019-02-06 09:36:16
...
Napisał(a)
liczys zapotrzebowanie wg tego wzoru:
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_BF-t276436.html
na redukcję odejmujesz 200kcal na początek, i rozdzielasz 2g białka 1g tłuszczu na kg masy ciała a reszta z węglowodanów
https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_BF-t276436.html
na redukcję odejmujesz 200kcal na początek, i rozdzielasz 2g białka 1g tłuszczu na kg masy ciała a reszta z węglowodanów
1
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Opieranie swojego treningu na cardio nie jest dobrym rozwiązaniem w celu kształtowania sylwetki. Podstawa to trening siłowym i na nim polecam się skupić.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat