Witam. Mam 32 lata, 176 cm i od dwóch lat z różnymi przerwami jestem na redukcji. Kiedyś ważyłem 120 kg dzisiaj po 2 latach ważę 87 kg. Jest to jednak wciąż o ok 10 kg za dużo widzę, że brzuch jeszcze jest otłuszczony tak samo okolice klatki piersiowej. Prowadzę różny tryb życia czasem siedzący i tylko trening na siłowni albo bieganie czasem praca fizyczna plus trening po. Mam ułożoną dietę itd o to nie będę pytał bardziej interesuje mnie to, że waga zatrzymała się na 87 i niżej już nie schodzi.
Przez ten cały czas zdążyłem zejść do 1700 kcal dziennie ze względu w większości na siedzący tryb. Ucinałem przez te 2 lata po 200 kcal i waga ładnie schodziła. Niedawno zrobiłem sobie miesięczną przerwę aby dać organizmowi przyzwyczaić się do tych 87 kg. Jakiś czas temu zacząłem ponownie proces redukcji i moje pytanie brzmi. Rozumiem, że mam dalej odejmować z 1700 kcal do np. 1500 kcal. Taka liczba mnie trochę przeraża i niebezpiecznie zbliża się do 1000 kcal. Czy to normalne że w końcu przy wadze 75 kg będe np na 1000 kcal, czy jest to stanowczo za mało ?
Zmieniony przez - mzuraw w dniu 2018-01-12 12:16:17
Przez ten cały czas zdążyłem zejść do 1700 kcal dziennie ze względu w większości na siedzący tryb. Ucinałem przez te 2 lata po 200 kcal i waga ładnie schodziła. Niedawno zrobiłem sobie miesięczną przerwę aby dać organizmowi przyzwyczaić się do tych 87 kg. Jakiś czas temu zacząłem ponownie proces redukcji i moje pytanie brzmi. Rozumiem, że mam dalej odejmować z 1700 kcal do np. 1500 kcal. Taka liczba mnie trochę przeraża i niebezpiecznie zbliża się do 1000 kcal. Czy to normalne że w końcu przy wadze 75 kg będe np na 1000 kcal, czy jest to stanowczo za mało ?

Zmieniony przez - mzuraw w dniu 2018-01-12 12:16:17