Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
61
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3023
Witam,czy ktoś używa lub używał choćby jeden raz Relanium? Jakie odczucia po tym leku,czy rano ciężko się przebudzić,a może jest się wyspanym,wypoczętym?Chodzi mi o małe dawki na sen czy rozluźnienie.Jakieś skutki uboczne?
Z góry napiszę,nie jestem ćpunem i od czasu do czasu można spróbować.Jak 3-4 razy w miesiącu sobie wezmę to nie uzależnię się.
Zmieniony przez - miks20 w dniu 2010-10-20 23:42:29
Szacuny
6313
Napisanych postów
78023
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766933
Niektóre osoby myślą, że leki są rozwiązaniem ich problemów, np. związanych z jakością snu. Niestety jest to mocno złudne i nie pomoże w wyeliminowaniu problemu. Skupić należy się na tym, co może powodować Twoje problemy ze snem lub z zaśnięciem. Może być ich kilka. Między innymi:
1. Późny trening.
Trening jest elementem stresogennym dla naszego organizmu. Stres powoduje wzrost hormonu - kortyzolu. Ten z kolei przyczynia się do tego, abyśmy byli gotowi do działania, więc niekoniecznie chce nam się wtedy spać.
2. Wpływ niebieskiego światła.
Wszelkiego rodzaju sprzęt elektroniczny, jak: telefon, komputer, tablet, emituje niebieskie światło. Światło to z kolei, podobnie jak wysiłek fizyczny zwiększa produkcję kortyzolu. Warto około 2 godziny przed pójściem spać, ograniczyć kontakt z tego typu światłem jak tylko się da.
3. Błędy dietetyczne.
Błędy wynikające z różnego rodzaju braków żywieniowych zdecydowanie powodować mogą problemy z zaśnięciem, jak i jakością snu. Zdecydowanie sugeruję skonsultować swoją dietę w odpowiednim dziale: https://www.sfd.pl/Odżywianie_i_Odchudzanie-f10.html.
Szacuny
22
Napisanych postów
2679
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
36561
jeśli nie bierzesz środków które uniemożliwiają ci normalny sen to nie ma sensu, jak chcesz rozluznienie to przy******* wiadro to lepiej na tym wyjdziesz
Zmieniony przez - game1988 w dniu 2010-10-20 23:45:10
Szacuny
30
Napisanych postów
2204
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
24351
dokładnie chcesz się wyluzować to zapier... bonio albo dobrego lolka tylko ciekawe czy teraz ktoś będzie coś miał jak w meksyku przejęli 105ton palulu a relanium to moja babcia brała na uspokoienie...
Szacuny
18
Napisanych postów
1837
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
7500
A ja miałem z tym styczność. Sam osobiście nie brałem ale styczności miałem aż za dużo.
Nie próbuj tego brać. Shit okropny. Człowiek naćpany jak stary lemur na gałęzi. Zamula i w ogóle. Brrr. Nigdy ale to nigdy. Heroinka lepsza....
2
------------------------------
Trening to nie fszystko ale fszystko bez treningu to ch** !
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Tak rano ciężko dojść do siebie. Dawałem dawki 5 i 10mg przed snem, niekiedy do tego kieliszek wódki. 5mg jeszcze ujdzie 10mg to już ciężko - next dzień do południa za chmurą chodziłem. Sen/regeneracja ok. Mam zamiar zarzucić Clonazepam i zobaczyć jak po tym będę się czuł no i jak z regeneracją - niby lepiej.
Szacuny
9
Napisanych postów
1791
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
38917
jest fajny lek nazywa się Circadin ,ale bez refundacji kosztuje kilkaset złotych .Do tego fajnie dziła ketrel.A jak macie problemy z tym że budzicie się w środku nocy to Senzop z jelfy.ma krótkie działanie i nawet jak chcecie pospać godzinke dłużej i weźmiecie to nie ma zamóły.
krzykacz nie wiem jak klony przed snem się sprawdzą ,ale mój ziomek na kacu najadł się klonów bo miał zwidy ,to spał 2 dni