Szacuny
2
Napisanych postów
95
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1105
Krótko o moich ustaleniach (nie pamiętam źródeł) i doświadczeniach mojej mamy i moich.
Resweratrol (niezniszczony jak to się z nim dzieje w jelitach) dobrze wchłania się tylko w alkoholu i (to drugi warunek konieczny) tylko w jamie ustnej, optymalnie pod językiem, jak cyjanek . To dlatego resweratrol w winie czerwonym podobno działa ale wiadomo że alkohol jest niezdrowy. Jest w Polsce produkt - resweratrol w 25% roztworze alkoholu a dokładniej jest to ekstrakt ze skórek czarnych winogron i zawiera też inne dobroczynne substancje. Sugerowana dawka 16 kropli dziennie zawiera "tylko" 0,85 mg resweratrolu ale mimo tego jest to prawdopodobnie o stokroć lepsza opcja niż 100 mg w tabletce z której prawie nic nie ma. A przecież można brać krotność tych 16 kropel i ja tak sobie zwiększyłem teraz gdy biorę Black Devil.
A jak przyjdzie lato, to kupie spirytus i zaleję nim skórki czarnych winogron i tyle w temacie. I pod język nawet 100 kropli za jednym razem a po paru minutach wypluć.
Szacuny
2
Napisanych postów
95
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1105
To już uzgodnione z mamą. Nalewka na skórkach z czarnych winogron pod język - za kilka lat świat kulturystów oszaleje na tym punkcie. chyba że szybko usuniecie ten wpis i zostawicie przepis tylko dla siebie.
Zmieniony przez - purkrabek w dniu 2019-02-11 13:08:02
Szacuny
2
Napisanych postów
95
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1105
Badania z udziałem ludzi i zwierząt wykazały bardzo niską absorpcję resweratrolu ze względu na jego rozkład w świetle jelita i w wątrobie. Po wchłonięciu jest bardzo szybko metabolizowany w hepatocytach, a okres jego połowicznego rozpadu wynosi od 8 do 14 min. Badania in vitro wykazały, że w ludzkich hepatocytach resweratrol zostaje prawie całkowicie zmetabolizowany przy udziale cytochromu P450 i jest przekształcany do piceatannolu i tetrahydroksystilbenu M1.
http://www.e-biotechnologia.pl/Artykuly/Resweratrol/
I dlatego jak w temacie...
Zmieniony przez - purkrabek w dniu 2019-02-11 14:37:08
Szacuny
18
Napisanych postów
422
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
2307
Ja wiem o co chodzi - Esencja wina w kroplach Resveratrol firmy jakoś Bonimed. Jest jednak jeden ale poważny problem. Zawartość resveratrolu w tych kroplach jest tak niska, że gdybyś chciał odczuć efekt suplementacji (zakładając, że jest to prawda co piszą o resveratrolu jako anaboliku), to:
1. Musiałbyś chodzić cały czas pijany od picia tego non stop.
2. Zbankrutowałbyś.
Biodostępność resveratrolu w tabletkach można podobno zwiększyć przyjmując je z jakąs inną substancją, ale nazwy nie pamiętam.
Zmieniony przez - ochotnik w dniu 2019-06-12 09:06:12
Od teraz nie udzielam szacunów ponieważ po pierwsze, nie bywam tu regularnie i mogę nie być w stanie przeczytać wszystkie udzielone mi rady / odpowiedzi i wyrazić szacun każdemu kto udzielił pomocnej odpowiedzi / rady. Po wtóre, mogę nie być w stanie docenić niektórych odpowiedzi / rad które są pomocne. Konkludując, nie chcę nikomu sprawić przykrości wyrażając szacun dla innych osób a dla tego kogoś - nie.
Szacuny
18
Napisanych postów
422
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
2307
purkrabek
A jak przyjdzie lato, to kupie spirytus i zaleję nim skórki czarnych winogron i tyle w temacie. I pod język nawet 100 kropli za jednym razem a po paru minutach wypluć.
Będziesz chodził napruty jak Messerschmitt, bo nie tylko resveratrol wchłania się z już w jamie ustnej ale alkohol też.
Zmieniony przez - ochotnik w dniu 2019-06-12 09:11:43
Od teraz nie udzielam szacunów ponieważ po pierwsze, nie bywam tu regularnie i mogę nie być w stanie przeczytać wszystkie udzielone mi rady / odpowiedzi i wyrazić szacun każdemu kto udzielił pomocnej odpowiedzi / rady. Po wtóre, mogę nie być w stanie docenić niektórych odpowiedzi / rad które są pomocne. Konkludując, nie chcę nikomu sprawić przykrości wyrażając szacun dla innych osób a dla tego kogoś - nie.