Witam kolegów. Po przerwie półrocznej znowu postanowiłem ćwiczyć. Ćwicze jakiś miesiąc, ale diety specjalnie nie mam ułożonej. Po prostu jem więcej węgli (makarony, ryże itd) i białka. Przez ten miesiąc poszło ok 3 kg do przodu, a zaznacze że mój cel narazie to masa. Problem jest w tym że wszystko idzie mi w brzuch (+5 cm w miesiąc). Przy mojej wadze powinienem spożywać ok 450g węgli dziennie i jestem pewny że na pewno tego nie przekraczam. Co jest nie tak że idzie tak w brzuch? :'-(
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wiekszosc mysli ze jak pojdzie 3 razy w tyg na silke to moze opierdzielic jak rasowy bodybuilder... redukcja do jak najnizszego bf-a i wtedy powolne masowanie z surplusem max 300kcal... to ze cwiczysz nie znaczy ze musisz jesc wiecej, bo nie wiesz nawet ile jadles do tej pory.
...
Napisał(a)
Psychu,tylko z czego redukować ważąc 76 przy 181 cm? Według obliczeń powinienem zjeść jakieś 3500 kal a jak zjem dziennie 3000 to jest dobrze. Obawiam się że jak zejdę z kaloriami to waga stanie
...
Napisał(a)
sluchaj, mozesz wazyc malo a i tak wygladac zle, nie waga a lustro. musisz sam sobie odpowiedziec na takie pytania czy obcinac i redukowac czy masowac. mozesz miec predyspozycje do odkladania tkanki tluszczowej na brzuchu w pierwszej kolejnosci co sie zdarza calkiem czesto. Pamietaj ze przy budowaniu masy miesniowej musisz wyjsc na dodatek kaloryczny i nie uniknione jest nadlozenie troche fatu, inaczej sie nie da. Wiec jesli juz masz brzuszek to moze lepiej sie go pozbyc niz masowac i stale go powiekszac, a po redukcji zaczac powolna masowke bez wiszacego bebzola. Twoja decyzja. Sprawdz czy masz odpowiedni rozklad makroskladnikow w diecie, bo jesli wpierniczasz same wegle i tluszcze to z czego masz budowac miesnie. Daj te 30-40% bialka minimum
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Zdrowa dieta, ale czy wystarczy żeby przytyrać ?
Następny temat