Szacuny
1
Napisanych postów
176
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
5307
Co sądzicie o rodzynkach jako przekąsce? Czy jest zdrowa czy nie?
I tutaj główne pytanie: Jakie cukry znajdują się w rodzynkach i czy są one dobre czy złe? (Zastanawia mnie to ponieważ w 100g rodzynek jest 69 g węglowodanów z czego 67g to cukry)
Szacuny
1616
Napisanych postów
5479
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
94310
zapewne troche glukozy, troche fruktozy, trzeba by sprawdzic jaki udzial maja dokladnie. ogolnie jako przekaske na pewno bym nie jadl rodzynek i nie patrze tu przez pryzmat odzywczy tylko odpowiedzi hormonalnej organizmu, ja staram sie trzymac insuline w ryzach caly dzien oprocz okresu okolo treningowego, tak wiec dla mnie taki produkt nie ma racji bytu jako przekaska miedzy posilkami, jako dodatek do np po treningowego jak najbardziej spoko.
1
when im going to do some mountaineering actually im going back home
Szacuny
1941
Napisanych postów
13710
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
249865
nie bardzo rozumiem kwestii przekasek i po co one mialyby byc?zeby poruszyc zoladek i stac sie jeszcze bardziej glodnym?masz stale posilki to sie ich trzymaj a jesli rodzynki dodasz od czasu do czasu do jakiegos posilku typu nalesniki czy cos takiego to tragedia sie nie stanie
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Generalnie suszone owoce są wysoko przetworzone, często zawierają dodatki takie jak m.in olej słonecznikowy. Nie ulega wątpliwości, iż lepiej celować w świeże. Btw. nie ma co się obawiać skoków insuliny jeśli jesteśmy zdrowi metabolicznie.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-07-27 16:35:11
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9153
Napisanych postów
83456
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705624
Kilka rodzynek dodanych np do placka owsianego w celu polepszenia walorów smakowych napewno krzywdy Ci nie zrobi . Jednak wcinanie garściami to kiepski pomysł
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78025
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766950
Zgadza się. Jako dodatekdo posiłku może być. Ogólnie produkt niezbyt dobry. Szczególnie jako przekąska. W Twojej diecie muszą być błędy skoro jadasz przekąski. Od posiłkudo posiłku powinieneś być najedzony.