Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
214
Kilka pytań: Czy ktoś z Was jeździł już na rowerze poziomym? Jak wygląda prędkość średnia na takim sprzęcie? Jak z długimi dystansami? Czy bolą jakieś części ciała (plecki, tyłek, kark lub szyja)? Widoczność do tyłu, równowaga. Czy mieliście samoróbkę czy coś kupionego? Może jeszcze jakieś opinie od siebie, bo nie wiem o co jeeszcze mogę zapytać.
Teraz pytanie z innej beczki: Jak przyznać sogacza??
Szacuny
32
Napisanych postów
2563
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
25637
Kilkakrotnie jeżdżąc autem czy autobusem widziałem w krakowie kolesi na takich rowerach, no laske ostatnio też i tyle mogę powiedzieć że głupotą jest poruszanie sie na takim rowerze po krakowskich ulicach w korku, bo praktycznie tego roweru w ogóle nie widać,. więc niektórzy sami się pchają na cementarz
Co do samej jazdy na tym rowerze to nie mam pojęcia, ale musi być to ciekawe doświadczenie przesiąć się z normalnego na takie dziwactwo
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
214
Nie chodziło mi o rower typu LOW RIDER, jakich pełno jest w stanach zje*noczonych. Na takim cudeńku jeździłem. Wrażenia z jazdy są przeciętne. Za to reakcje ludzi wokół... Niektórzy wprawdzie uważają jadącego za wariata czy dziwaka, ale większość jest miło zszokowana.
Rower poziomy chiałbym wykorzystywać do dłuuugich wyjazdów asfaltem. Nie wiem tylko jak się na tym jeździ. Na miasto nie znam nic lepszego niż rowerek typu CROSS. Szybki, zwinny, itp.
No ale dzięki za wypowiedzi.
Szacuny
1
Napisanych postów
220
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4506
z tego co czytałem to jeździ się wygodniej plecy mniej bolą
i szybciej bo jest mniejszy opór powietrza zwykły kolarz po prostej może jechać przez krótki czas max 60-70 kmh a rekord szybkości na poziomym to chyba ponad 100kmh
ale są też wady do jazdy po tródnym terenie się nie nadaje nawwet jeśli jedzie się gładką ale stromą drogą też jest gorzej bo rower jest ciężki przez co gorzej podjeżdżać
rower poziomy jest lepszy od zwykłego tylko do jazdy po wmiare głatkich i płaskich szosach
Szacuny
2
Napisanych postów
509
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
7912
Ja jeżdziłem i juz niedłgo będe miał taki rower bo składam sobie nowy. jezdzi sie duzo lepiej niz na tradycyjnym. Niebolą rece tyłem nietrzeba podnosić głowy aby cos widziec.Jest szybszy i bardziej bezpieczny przy upadkach. Jednak cos za cos, kiepsko jest ze skrętnoscia, no i trzeba ze 3 miesiace sie uczyc na nim jeżdzic aby sie pewnie poczuc.
Jazda nim to super zabawa!!!!