Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
483
Siema w związku z wirusem zacząłem ćwiczyć w domu, chciałbym zapytać czy to ma znaczenie czym spalamy kalorie na redukcji tłuszczu? Bo mam mało miejsca wsadziłem ławkę hantle i bieznia najlepsza ale mi nie wejdzie poza tym jest ciężka i nie będę mógł przekładać wiec zostaje kupno roweru stacjonarnego spinninowego lub orbitreka ale kasy mam z 500zl wiec nic drogiego, co wybrać?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Posiadam orbitreka i jestem z niego zadowolony, fajne cardio da radę zrobić. Co do spalania kalorii sam sprzęt nie zrobi dużej różnicy ale większą rolę gra intensywność jak i zaangażowanie. O tym co będzie lepsza sam musisz zdecydować, różnica taka że na rowerku siedzisz, a na orbitreku jednak stoisz.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784508
To już zależy tak na prawdę od Ciebie jaką formę wysiłku lubisz najbardziej. Jak bym miał sobie kupić to ja wybrałbym rowerek spinningowy bo akurat taką formę aktywności bardzo polubiłem, ale biorąc pod uwagę, że masz tylko 500zł to niestety sama kwota mocno ograniczy Ci wybór sprzętu.
Nie wiem czy ta kwota nie jest zbyt mała żeby kupić jakiś przyzwoity sprzęt. Tak czy inaczej musisz pamiętać, że najważniejsza i tak w tym wypadku będzie dieta i zastanów się czy nie lepiej wprowadzić jakąś dodatkową aktywność bez sprzętu.
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784508
No 500zł to nie jest duża kwota na sprzęt w jak rowerek czy orbitrek. I najczęściej jak już rowerek można kupić w takich pieniądzach to jakiś stary zdezelowany lub marnej jakości.
Jak bym miał wydać 500zł to bardziej bym się zastanowił nad tym czy nie lepiej dokupić sobie sprzętu treningowego do domu. Bo za 500zł już można co nieco wyrwać sprzętu, a choćby dokupić sobie obciążenia, z którego możemy na co dzień korzystać niż rowerek kiepskiej jakości, którego będziemy używać od czasu do czasu, warto się zastanowić.
6313
Napisanych postów
78023
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766933
Za te pieniądze niestety nic wartościowego nie kupisz. Najtańsze będą rowerki stacjonarne, ale musisz się liczyć z tym, że w tej cenie kupisz rowerek,który nie daje specjalnego oporu, a koło magnetyczne zetrze się po dwóch latach używania. Osobiście bym przeznaczył te pieniądze na podstawy żeby coś tam poćwiczyć w domu, ale też nie ma sensu wydawać zbyt wiele, ponieważ trzeba dużo więcej. Drążek, sztanga, stojaki, solidna ławeczka, mata, roller, gumy, sztangielki. Biegać możesz iść na powietrzu.