Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Jak rozbudować nogi?

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 210

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 152 dni Przeczytanych tematów 135
Witam.Z racji tego iż mam chude nogi(zdj do podglądu) chciałbym zacząć jeździć na rowerze stacjonarnym i moje pytanie brzmi czy uda mi się dorzucić parę cm w uda łydki jeśli będę jeździł ciężkimi przerzutkami ew.jak wtedy jeździć żeby miało to sens ? Ćwiczę parę razy w tyg ale pompki różne warianty,drążek podciąganie i z 200 przysiadów na każdym treningu.I wydaje mi się że nogi odbiegają trochę od góry i przeczytałem że taki rower może jednak przynieść jakieś tam korzyści w cm+.Mam 70kg173 cm dzięki pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784568

Bo tak jest, że na pewnym etapie trening z masą ciała przestaje być efektywny pod kątem rozbudowy masy mięśniowej. Po prostu bodziec dla mięśni jest za słaby żeby wywołać odpowiednie zmiany w mięśniach i rozbudowę masy mięśniowej.

Po prostu w końcu trzeba dołożyć obciążenia bo bez silniejszego bodźca nie ma wzrostu masy mięśniowej nawet przy odpowiedniej diecie z nadwyżką kaloryczną.

Jak bym miał Ci poradzić jakieś rozwiązanie to raczej jakieś cięższe interwałowe treningi na rowerze wówczas ten bodziec będzie silniejszy i faktycznie łydkę może ruszyć. Ale znów z praktyki Ci powiem, że znam kilku chłopaków na siłowni, którzy robią spore ilości kilometrów na rowerze i tylko jeden z nich ma na prawdę łydkę fajnych rozmiarów, ale nie do końca bym upatrywał zasługę samej jazdy na rowerze to jest gość, który ogólnie jest dobrze zbudowany.

To taki typ, który nawet jak nie ćwiczy to widać, że jest naturalnie dobrze zbudowany i te łydki mu jeszcze urosły od pedałowania. Natomiast reszta szału rozmiarem nie robi mimo dużej wykonywanej pracy.

Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2025-01-10 12:17:39
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14751 Napisanych postów 53558 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 402482
Witaj,
Ja osobiście mam raczej budowę, która nie predysponuje do rozbudowy ud i mogę Ci powiedzieć, że w moim przypadku egzamin zdały dopiero ciężkie przysiady. Robione praktycznie w seriach AMRAP ze sporym ciężarem.
Niestety nie liczyłbym na to, że rozbudujesz uda na rowerze czy z ciężarem własnego ciała…
Jeśli nie masz predyspozycji do masywnych nóg, to raczej pomyśl o ciężkim treningu siłowym, a nie o cardio

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464620
nie licz na niewiadomo co, wugląd nóg się może poprawić

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Niestety, ale trening na rowerze nie jest optymalnym wysiłkiem ku temu a y nastąpiła hipertrofia mięśni. Podobnie jak też kalistenika, treningi w domu, czy crossfit. Najlepszym rozwiązaniem będzie trening typowo siłowym, z dużym obciążeniem. Taki też sugeruję wprowadzić, jeżeli chcesz budować dobrej jakości mięśnie.

https://www.sfd.pl/FBW__Full_Body_Workout-t1135959.html

Poza tym, sugeruję również zwrócić uwagę na poziom tkanki tłuszczowej. Budować dobrej jakości mięśnie można z niskiego poziomu tkanki tłuszczowej. U Ciebie redukcja będzie lepszym rozwiązaniem.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening Upper Lower - ocena

Następny temat

Wygląd klatki piersiowej

Spalanie
Polecane artykuły