Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1370
Cześć
Wbijam na siłownię i robie na jednej maszynie czworogłowe uda,a na drugiej dwugłowe uda,przytyram je solidnie i nie chce sobie krzywdy zrobić,jak je rozciągnąć prawidłowo?
Znalazłem takie filmiki na yt czy to wystarczy?
Zmieniony przez - langorier w dniu 1/18/2019 1:31:38 AM
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6840
Napisanych postów
62862
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
784508
Tak to takie podstawowe ćwiczenia rozciągające jednak musisz do tego podejść ostrożnie zwłaszcza do grupy kulszowo goleniowej bo tam łatwa przesadzić i uszkodzić lub za mocno naciągnąć.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12438
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
nie do konca rozciaganie czworki w staniu przy krzesle jest odpowiednia forma rozciagania. niestety pociagamy wtedy miednice ku przodopochylenia i nie do kona jest to forma efektywna, ale na start ujdzie
Szacuny
0
Napisanych postów
30
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1370
rion10
Tak to takie podstawowe ćwiczenia rozciągające jednak musisz do tego podejść ostrożnie zwłaszcza do grupy kulszowo goleniowej bo tam łatwa przesadzić i uszkodzić lub za mocno naciągnąć.
nie do konca rozciaganie czworki w staniu przy krzesle jest odpowiednia forma rozciagania.
niestety pociagamy wtedy miednice ku przodopochylenia i nie do kona jest to forma efektywna, ale na start ujdzie
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
A przysiady robisz? Czy wszystko na maszynach.
1
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
langorier
ronie220
A przysiady robisz? Czy wszystko na maszynach.
Ja jestem po wypadku złamana stopa,chodzę na rehabilitację jeszcze kość mi się zrasta,dlatego nie mogę robić przysiadów,a cisnę na maszynach.
W takim razie ok. Trzeba rozsądnie podchodzić do ćwiczeń.
1
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„