witam 2,5 lat temu, pies mi rozdrapał pieprzyk, nie był bardzo wypukły, ale krew była miał on jakieś 9 mm długosci, a wypkły 1 mm albo 1,5 mm, wytarłem krew 1 dzień sobie leżałem przykleiłem plastrem delikatnie. i teraz po tych 2,5 latach, wpisałem sobie czerniak w googlach i pisało tam objawy, zdjęcie pieprzyka jak wyglądają objawy itp, bardzo był podobny przestraszyłem sie;/ straciłem chęć życia ale żyłem, po miesiącu troche sie uspokoiłem i teraz znów, chcę wyjaśnić tą sprawę, do lekarza nie pójdę;/ bo matka mówi że to nic i że udaje. A ten pieprzyk jest z jednej strony wyższy ma 1,5-2 mm a z drugiej niecaly 1 mm.
i jest od góry pusty, zamiast pieprzyka widać skóre, i te wyższe wypuklenie jest lekko błyszczące, do lekarza mam iść we ferie zimowe, bo matke męczyłem, mam nadzieje że pójdę.
Źle się zrósł może tylko? a może nowy odrósł, albo większy poprostu, pieprzyk mnie czasem swędzi, ale tak naokolo niego, czasami lekko boli, i boli mnie obok niego, jak wezne wciągne powietrze i dotkne obok pieprzyka to boli.
Proszę o porady. Czy iść do lekarza czy nie?
pozdrawiam
zapomnialem dodac że mam 15 lat, i pieprzyk jest na żebrach prawe żebro. Bardzo na niego uważam i co chwile go sprawdzam;/
wolał bym już o nim zapomnieć, ale matka niechce isc do lekarza bo myśli że wyśmieje mnie itp;/
Zmieniony przez - PseudoMen w dniu 2009-12-28 19:56:27
i jest od góry pusty, zamiast pieprzyka widać skóre, i te wyższe wypuklenie jest lekko błyszczące, do lekarza mam iść we ferie zimowe, bo matke męczyłem, mam nadzieje że pójdę.
Źle się zrósł może tylko? a może nowy odrósł, albo większy poprostu, pieprzyk mnie czasem swędzi, ale tak naokolo niego, czasami lekko boli, i boli mnie obok niego, jak wezne wciągne powietrze i dotkne obok pieprzyka to boli.
Proszę o porady. Czy iść do lekarza czy nie?
pozdrawiam
zapomnialem dodac że mam 15 lat, i pieprzyk jest na żebrach prawe żebro. Bardzo na niego uważam i co chwile go sprawdzam;/
wolał bym już o nim zapomnieć, ale matka niechce isc do lekarza bo myśli że wyśmieje mnie itp;/
Zmieniony przez - PseudoMen w dniu 2009-12-28 19:56:27