Witam!
Mam kilka pytań odnośnie rozkładu makro składników, których mocno pilnuję.
Swoją dietę rozkładam na 5 posiłków. Pierwsze 3 są w DT i DNT takie same, czwarty i piąty jedynie w DT mają mniej tłuszczy i więcej węgli.
DT B T W
1) 35 18 55
2) 35 18 55
3) 35 18 55
4) 35 4 100
trening
5) 35 4 100
175 62 365 = 2720 kcal
DNT
1) 35 18 55
2) 35 18 55
3) 35 18 55
4) 35 18 55
5) 35 18 55
175 90 275 = 2610 kcal
Nie wklejam rozkładu posiłków, ale pilnuję żeby wszystko było odpowiednio. Tłuszcze staram się w przewadze jednonienasycone. W pracy tylko węgle złożone
3 pierwsze posiłki jem w pracy, która niestety jest fatalna - od 6 do 16 przed kompem, do tego po pół godziny dojazdy autem. Dlatego boje się tu zwiększać węgle.
Potrzebuje zwiększyć kalorie w najbliższym czasie, ponieważ waga stoi w miejscu (74 kg przy wzroście 180), a chcę wejść na masę. Planuję w krokach po 5%
1. Stąd pytanie które makro i o jakich porach w górę?
2. Mówi się, że odpowiednia ilość białka to 2g/kmc, a ja już mam 2,4 z tym, że właściwie dokładając węgli musiałbym ująć białek zwierzęcych - bo węgle mają troche roślinnych. Czy to jest logiczne? Im więcej ogólnie kcal tym musiałoby być mniej białek zwierzęcych? Bo właśnie myślałem dodać kcal w białkach i jeść 5 x 40g, ale wtedy byłoby już 2,7g/kmc.
3. Czy nadmierna ilość białka jak w pkt.2 może powodować zbieranie się wody podskórnej? Mam obawy o zwiększanie węgli w pracy ze względu na tendencję do ulewania. Dlatego myślałem, żeby dodać białka do każdego posiłku po trochę i węgli przed treningiem
Ponadto pytanie poza konkursem..
Przy zerze około 2600 kcal jak chodzę głodny to znaczy że nie jestem na zerze czy po prostu mam rozepchany żołądek?
Tak na prawdę musiałbym jeść prawie 3500 kcal żeby nie być głodnym w ciągu dnia
Zmieniony przez - polo2345 w dniu 2022-08-31 13:34:44
Mam kilka pytań odnośnie rozkładu makro składników, których mocno pilnuję.
Swoją dietę rozkładam na 5 posiłków. Pierwsze 3 są w DT i DNT takie same, czwarty i piąty jedynie w DT mają mniej tłuszczy i więcej węgli.
DT B T W
1) 35 18 55
2) 35 18 55
3) 35 18 55
4) 35 4 100
trening
5) 35 4 100
175 62 365 = 2720 kcal
DNT
1) 35 18 55
2) 35 18 55
3) 35 18 55
4) 35 18 55
5) 35 18 55
175 90 275 = 2610 kcal
Nie wklejam rozkładu posiłków, ale pilnuję żeby wszystko było odpowiednio. Tłuszcze staram się w przewadze jednonienasycone. W pracy tylko węgle złożone
3 pierwsze posiłki jem w pracy, która niestety jest fatalna - od 6 do 16 przed kompem, do tego po pół godziny dojazdy autem. Dlatego boje się tu zwiększać węgle.
Potrzebuje zwiększyć kalorie w najbliższym czasie, ponieważ waga stoi w miejscu (74 kg przy wzroście 180), a chcę wejść na masę. Planuję w krokach po 5%
1. Stąd pytanie które makro i o jakich porach w górę?
2. Mówi się, że odpowiednia ilość białka to 2g/kmc, a ja już mam 2,4 z tym, że właściwie dokładając węgli musiałbym ująć białek zwierzęcych - bo węgle mają troche roślinnych. Czy to jest logiczne? Im więcej ogólnie kcal tym musiałoby być mniej białek zwierzęcych? Bo właśnie myślałem dodać kcal w białkach i jeść 5 x 40g, ale wtedy byłoby już 2,7g/kmc.
3. Czy nadmierna ilość białka jak w pkt.2 może powodować zbieranie się wody podskórnej? Mam obawy o zwiększanie węgli w pracy ze względu na tendencję do ulewania. Dlatego myślałem, żeby dodać białka do każdego posiłku po trochę i węgli przed treningiem
Ponadto pytanie poza konkursem..
Przy zerze około 2600 kcal jak chodzę głodny to znaczy że nie jestem na zerze czy po prostu mam rozepchany żołądek?
Tak na prawdę musiałbym jeść prawie 3500 kcal żeby nie być głodnym w ciągu dnia
Zmieniony przez - polo2345 w dniu 2022-08-31 13:34:44