Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
127
Witam
Sorry jeżeli nie ten dział, ale nie wiedziałem gdzie to napisać
Dostałem wczoraj strzała w łuk brwiowy, dosc mocnego strzała ( nie pozostałe m dłużny :) ) no i mam masakrycznie opuchniętą powieke, prawie oka nie widać, przy czym ma ona kolor lima... Jest jakiś sprawdzony sposób na przyspieszenie gojenia i zniknięcie opuchlizny ? Bo w tym momencie wstyd wyjść z domu :D
Szacuny
144
Napisanych postów
7358
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
36022
Mozesz tylko schładzać powieke w celu zmniejszenia opuchlizny. Natomiast zasinienie musi wchłonąc sie samo i na to cudownego leku nie ma. Organizm sam musi sie z tym uporać. Mozesz kupic i przyjmowac duze dawki witaminy C ktora dobrze wplywa na naczynia krwionosne co moze przyspieszyc wchlonięciu sie krwiaków i mikrourazów naczyn krwionosnych w tym rejonie.
A na dzien dzisiejsyz zostają ci okulary albo opaska na oko piracka taka
Szacuny
0
Napisanych postów
230
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7570
Mozesz kupic w aptece jakas masc na pekniete naczynia krwionosne, tez mialem kiedys cos podobnego i babka mi dala jakas masc z nagietkiem chyba, nie pamietam-musisz sie zapytac, ona poprostu powodowala lepsze krazenie i tym samym szybciej sie to rozchodzilo wszystko :) Ogolnie polecam sie przejsc do apteki, tam Ci jakies madre babeczki doradza :)
Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
127
U mnie w aptece są zbyt fajne babeczki żeby sie pokazywac u nich w takim stanie =)Wyśle poźniej dziewczyne hyhyhy... a jak sądzicie, jak długo będzie się utrzymywał taki kolor? Poprzednio jak mialem pod okiem śliwe to w 3 dni zeszło, ale byla mniejsza, teraz jest masakra.....
Szacuny
0
Napisanych postów
230
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
7570
Powiem Ci tak :) Ja kiedys mialem taka sytuacje... Wf-ik w liceum, wszyscy graja w pilke, wyskakuje z kolesiem do pilki i jakos tak sie odwrocil ze mnie ***nal glowa... Powieka mi urosla gorzej jak po jakiejs walce, normalnie mi cale oko zakrylo, a oprocz tego peklo mi naczynko w oku i cale bialko mialem zalane krwia od wewnatrz, ze zamiast bialego bylo czerwone... Opuchlizna powieki przeszla wszystkie kolory od fioletu przez zielen do zoltego i zajelo jej to tydzien, ale oko mi schodzilo powoli i przez okolo 2 miesiace i wygladalem jak obcy wiec ciesz sie ze Ci sie to nie przydarzylo :)
Szacuny
1
Napisanych postów
10
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
127
No wiem occ ;] u mnie też za miętowo nie jest, wyglądam tragicznie :/ dzisiaj to w ogóle zmieniło kolor na fioletowy. Czekają mnie poprawki na uczelni, egzamin na prawko w najbliższych dniach a tu taka lipa. Jedyne co mnie pociesza to to, ze przeciwnik został tak przekopany, że ryczał jak zarzynana świnia...
Szacuny
4
Napisanych postów
262
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6426
Zamist pasty lepiej zrobisz idąc do apteki Kiedyś na forum ktoś udowadniał, że pomaga w jakimś tam stopniu - ale lepiej zdać się na bardziej "cywilizowane" medykamenty