Szacuny
8
Napisanych postów
86
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
410
Witam , dokładnie w czwartek odnioslem poważną kontuzje a dokładnie rozwalil mi się łuk brwiowy , pojechalem do szpitala , a tam dali mi specjalny plaster ze dzięki niemu się zagoi itp... Przez przypadek plaster Mi się oderwał i teraz takie pytnie : czy bez tego plastra mi sie rana zagoi czy jednak zostanie taka , zalaczam dodatkowo zdj przed szpitalem i jak juz plaster się oderwał , raczej nie będzie trudno zauważyć ktore zdj jest tym zdjęciem przed szpiatalem a które po ;) ,Pozdrawiam .
Szacuny
1012
Napisanych postów
5430
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
137204
Stary, jedź na SOR i niech Ci to zszyją bo długie i głębokie rozcięcie, powiedz że Ci coś na łeb spadło to nie będziesz musiał czekać godzinami w kolejce. I daj sobie spokój z jakimś SPECJALNYM PLASTREM, dali Ci na 90% normalny opatrunek, kup sobie jakiś plaster w aptece, przylep i też Ci się zrośnie. Tylko że zszyte zrośnie się szybciej, bo szew zbiera brzegi rany przez co przyspiesza zrastanie. Bez szwu też Ci się zrośnie, ale daj jakiś opatrunek/plaster i nie łaź z taką raną bo to niebezpieczne (zakażenie itd).
2
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
Szacuny
409
Napisanych postów
2089
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
111617
Myślę, że jednak szew będzie najlepszy. Prawdopodobnie przy plastrach blizna też będzie, a gojenie zajmie o wiele dłuższy czas. Ewentualnie jest jeszcze druga sprawa - zdjęcie troszkę wyolbrzymia problem i w szpitalu widzieli to na żywo i faktycznie lepszym wyjściem jest tu plaster - w takim wypadku skocz i zapytaj w jakimś ośrodku POZ o takie plastry.