Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Rwa Kulszowa

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 79441

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 147 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5140
Temat z lamusa, ale podaje cenny link.Poczytajcie dokladnie.
http://www.mckenzie.pl/ogolnie-o-metodzie.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 72 Wiek 54 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1870
Witam Okolo 4 lat temu przez wiele miesięcy miaem rwę kulszową. Bya to dlamnie sytuacja patowa z powodu zawodowej pracy fizycznej i do tego treningi na silowni
Ból mialem okolo 7 -9 miesięcy rza większy raz mniejszy ale byl po mimo rehabilitacji i fizykoterapeutii.
Aż w końcu trafilem na masarze kręgoslupa japońsko-chińskie o nazwie yumeiho. Po serii czyli 7 masarzasz ból poszedl precz do dnia dzisiejszego korzystam z siowni itp. sportów silowych.
Oczywiście profilaktycznie chodze pare razy w roku bo naprawde fajny relaks.
Dolączam link i oczywiście nie gwarantuje , że na kazdego podziala na mnie podzialalo i jestem zadowolony a spróbować warto bo znam te bóle przeszwające jak tepy bagnet !!! BRRRRRR

http://www.yumeiho.pl/index_pl.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3
SKAD JA TO ZNAM !!! Od prawie 2 miesięcy cierpię i na rwę kulszową - w tym czasie odwiedziłam 3 rehabilitantów, dwóch neurologów, jednego neurochirurga, lekarza i owszem tabletki są pomocne ale nie ma jak SUCHA IGŁA - super sprawa, po niej mogę siedzieć !!!!a najlepiej iść do neurochirurga (aktualnie próbuję akupunkturę)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14
witam serdecznie
czy jest ktos po operacji rwy kulszowej..???
mecze sie z nia ponad rok i wlasciwie zdecydowalem sie juz na operacje bo probowalem roznych metod niestety nie skutecznie...
zawodowo uprawiam sport i jestem ciekawy jak dlogo bede sie meczyl po operacji zanim wroce do normalnego funkcjonowania...

pozdrawiam i zycze wszystkim zdrowia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 896 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 20509
"operacja rwy kulszowej" - po prostu usztywnienie kręgosłupa przez wycięcie krążka międzykręgowego, i myślisz że to pomoże? bzdura, po operacji można często zapomnieć o ulubionym sporcie czy też ciężarach, poza tym nie ma gwarancji że rwa nie wróci....rwa kulszowa wcale nie jest wielkim problemem, z reguły lekarz który ma słabe pojęcie o kontuzjach przepisuje zastrzyki przeciwbólowe lub przeciwzapalne a czy ktoś dostał w pupcie zastrzyk na rozkurcz mięśni?... a to jest dopiero początek, później tylko odpowiednie treningi i po problemie ,powiem tyle rwa to wcale nie jest problem typu dysk->nerw, ale mięsień->nerw, tyle z mojej strony, nie dawaj sie okaleczyć.

Zmieniony przez - Kazziu w dniu 2007-11-29 23:42:08

"To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 125433
Mój kolega miał robioną operację,ale mu jeszcze wypadł dysk. Do Sportu wrócił po 2 miesiącach od operacji (judo),oczywiście najpierw delikatnie,potem coraz intensywniej. Minęło pół roku,a on już wymiata. Z tym,że operację robił prywatnie. Mówi,że już jest wszystko ok,po operacji zauważył dużą poprawę.

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 896 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 20509
I niech się mu szczęści bo pewnie załapał się do tych 30% którzy po operacji wracają do pełnej sprawności fizycznej. Tylko wiesz z tym to tak jak z zębami wyrwiesz jeden może boleć drugi itd. wyrwiesz wszystkie,ból minie ale nie będziesz mieć czym jeść ;)

"To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Saida MMA Coach
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 28242 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 125433
Z tego,co wiem,to u niego było bardzo poważnie.

Ale nie znam się akurat na tym,więc opisuję tylko,co widzę na własne oczy Nie musi to być przecież regułą.

Feel the pain and do it anyway...

Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3
Z operacjami róznie bywa - kumpel zrobił był szczęsliwy (prywatnie i zapłacił jak za woły) i co ?! Po roku znów ma kłopoty do końca nie zawierzyłabym operacji a z rwą niestety tak jest że powraca. Ostatnio trafiłam do gościa, kt. powiedział - najwazniejsze to odpowiednie robć ćwiczenia, wystrzegać sie pewnych ruchów (np. skręty i odpowiednie podnoszenie z np. podlogi róznycy rzeczy), bo w przeciwnym razie - ta przepadłośc powraca
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14
mam pytanie do KAZZIA...
czy jestes fachowcem w tej dziedzinie...?
bo juz sam niewiem czy polozyc sie na ta operacje...
sport(kolarstwo) to moja pasja i praca chcialbym to robic dalej ale na ta chwile to meka...:(
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

COFANIE SIE TRESCI Z DWUNASTNICY DO ZALADKA

Następny temat

Ludzie dajcie mi jakiś domowy przepis na ból gardła...

Alldeynn
Polecane artykuły