Cześć. Czy wartości podane na opakowaniu ryżu są dla ryżu suchego czy po ugotowaniu? Dzięki
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Niby też wiedziałem, ale z tym ryżem to mnie trochę zakręciło, ze względu na sposób podawania (z gara).
...
Napisał(a)
Pytam, bo mi wyszło, że po zjedzeniu obiadu z 500g ugotowanego ryżu sam ryż miałby ponad 1,700kcal a gdzie kurak i sos?:)
...
Napisał(a)
No bo jeśli ugotujesz 500g suchego ryżu to Ci chyba wyjdzie z gara i nie siądzę abym był w stanie taką ilość zjeść.
...
Napisał(a)
jak to mozliwe ze zmieściłes poł kilo ryżu ?
500g ryzu po ugotowaniu to bedzie ......duzo
Zmieniony przez - jjaarraass w dniu 2010-01-25 22:07:52
500g ryzu po ugotowaniu to bedzie ......duzo
Zmieniony przez - jjaarraass w dniu 2010-01-25 22:07:52
...
Napisał(a)
wartosci sa podane nt. suchego ryzu
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
...
Napisał(a)
A no to popełniłem błąd obliczając wartości kalorii dla ugotowanego ryżu dlatego wyszedł mi kosmos.
Jaras, zjadłem 500g ugotowanego, wilgotnego ryżu. Podejrzewam, iż jest to nie więcej niż 100g suchego ryżu czyli 353kcal.
Jaras, zjadłem 500g ugotowanego, wilgotnego ryżu. Podejrzewam, iż jest to nie więcej niż 100g suchego ryżu czyli 353kcal.
...
Napisał(a)
nie wiem ile musiales gotowac 100g ryzu, ze wchlanal 400ml wody, 1h go gotowales?
taki ryz zapycha w ch**
taki ryz zapycha w ch**
"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."
...
Napisał(a)
2 torebki ryzu do risotto, czyli 100 g ...
bez problemu wciagna 400 ml wody ....
bez problemu wciagna 400 ml wody ....
...
Napisał(a)
To nie tak. Żonka ugotowała gar ryżu dla rodzinki. Napakowałem na tależ ile uważałem za stosowne zważyłem, zeżarłem, zwarzyłem tależ i wyszło 500g. Ile natomiast ważył ten ryż, który zjadłem przed ugotowaniem to niestety nie mam pojęcia. Ale myślę, że z czasem dla takich sytuacji metodą prób i błędów znajdę wzór na wagę ryżu suchego w stosunku do ugotowanego:) Dzięki
...
Napisał(a)
Precedens, czy Ty przypadkiem nie siedzisz w Irlandii. A jeśli tak to gdzie? Ja w Kildare.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
dieta redukcyjna dla mojej dziewczyny do oceny i korekty.
Następny temat