Szacuny
0
Napisanych postów
23
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1540
Na rybach zamrożonych paczkowanych zazwyczaj jest podane B/T/W, więc nie ma problemu. Jeśli nie ma powinno pisać ile glazury np. 25%. Obliczasz te 25% masy mrożonki, odejmujesz i masz masę ryby bez lodu. Potem wystarczy podzielić tak aby otrzymać 100 g i gotowe. W niektórych supermarketach też jest podany przy rybach leżących luzem poziom glazury.
Szacuny
1
Napisanych postów
144
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
365
to co piszą w sklepie to jedno, to co w rzeczywistości to drugie, też często jem mintaja który ma prawie tyle białka co kurczak czyli 18-19g/100g, kupiłam wczoraj i filet który ważył zamrożony 198g po odmrożeniu ważył 106g więc ile było glazury? ano prawie 50% czyli za kazdy kilogram ryby placimy x2, np 15zl/kg mintaja i 15zl/kg wody
Zmieniony przez - hanna23 w dniu 2012-09-21 00:45:12
Szacuny
11
Napisanych postów
290
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
7197
Zgadza sie. Ryby mrozone waza w rzeczywistoci polowe tego, co kupujemy. Wychodzi to nadal drozej od kurczaka. Sprawdzalem i ryby sa niestety drozsze od miesa.
Wyjmujesz kilogram ryby, a na patelni zostaje tyle, co jeden duzy kotlet z piersi.