Siemanko, zarejestrowałem się tutaj bo potrzebuje pomocy. Mianowice, chciałbym byście pomogli mi ustalić plan ćwiczeń mający na celu rzeźbę.
Ważę 75 kg przy wzroście 186 cm. Od 3 tygodni staram się ćwiczyć regularnie 3x w tygodniu wg. takiego planu:
• 1. Przysiady z wyskokiem 30-20-10
• 2. Przysiady 30-20-10
• 3. Podciąganie tułowia do góry w leżeniu( z nogami) 30-20-10
• 4. Podciąganie tułowia do góry w leżeniu (bez nóg tylko tułowie) 50-40-30
• 5. Pompki zwykłe 30-20-10
• 6. Rozciąganie ekspandera przed sobą 3 serie, x powtórzeń do zmęczenia
• 7. Prostowanie francuskie z ekspanderem jednorącz 3 serie, x powtórzeń do zmęczenia
• Uginanie ramio z ekspanderem 3 serie, x powtórzeń do zmęczenia
• Podnoszenie ugiętej ręki w łokciu do przodu z ekspanderem, 3 serie, x powtórzeń
+
i
Czy to wystarczy na początek? Czasami zamiast abs i tabaty robiłem sobie
bez treningu właściwego. Dodam, że sprzęt jakim dysponuje to tylko expander i to co mam w domu, czyli standardowo fotele, książki itp. Nie posiadam drążka ani hantli. W przerwie między treningami biegam, staram się biegać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Rozumiem, że jest wiele tematów na ten temat, ale szukałem i samemu ciężko mi sobie ustalić plan bo jest tego tyle, że nie mieści mi się w głowie. Czas na trening jaki mogę przeznaczyć to 1,5-2h. Jako, że pracuje w domu jest to dla mnie komfortowe.
Pozdrawiam, i dziękuje za wszelką pomoc.
Zmieniony przez - norek3 w dniu 2014-07-06 12:49:04
Ważę 75 kg przy wzroście 186 cm. Od 3 tygodni staram się ćwiczyć regularnie 3x w tygodniu wg. takiego planu:
• 1. Przysiady z wyskokiem 30-20-10
• 2. Przysiady 30-20-10
• 3. Podciąganie tułowia do góry w leżeniu( z nogami) 30-20-10
• 4. Podciąganie tułowia do góry w leżeniu (bez nóg tylko tułowie) 50-40-30
• 5. Pompki zwykłe 30-20-10
• 6. Rozciąganie ekspandera przed sobą 3 serie, x powtórzeń do zmęczenia
• 7. Prostowanie francuskie z ekspanderem jednorącz 3 serie, x powtórzeń do zmęczenia
• Uginanie ramio z ekspanderem 3 serie, x powtórzeń do zmęczenia
• Podnoszenie ugiętej ręki w łokciu do przodu z ekspanderem, 3 serie, x powtórzeń
+
i
Czy to wystarczy na początek? Czasami zamiast abs i tabaty robiłem sobie
bez treningu właściwego. Dodam, że sprzęt jakim dysponuje to tylko expander i to co mam w domu, czyli standardowo fotele, książki itp. Nie posiadam drążka ani hantli. W przerwie między treningami biegam, staram się biegać przynajmniej dwa razy w tygodniu. Rozumiem, że jest wiele tematów na ten temat, ale szukałem i samemu ciężko mi sobie ustalić plan bo jest tego tyle, że nie mieści mi się w głowie. Czas na trening jaki mogę przeznaczyć to 1,5-2h. Jako, że pracuje w domu jest to dla mnie komfortowe.
Pozdrawiam, i dziękuje za wszelką pomoc.
Zmieniony przez - norek3 w dniu 2014-07-06 12:49:04