Szacuny
1
Napisanych postów
29
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
786
Witam. Dwa tygodnie temu rzuciłem palenie z pomocą desmoxanu. Problem jest taki, że w bardzo szybkim tempie przybywa mi kilogramów, a zjadam dziennie od 1-2 posiłki dziennie max ( obiad i kolacja ) w tym kolacji staram sie nie jeść po 18. Przed rzucaniem palenia ważyłem 82-83, a teraz prawie 86 ...
Z czego to się bierze skoro praktycznie nic nie jem ?
dodam, że przed rzuceniem palenia też nie byłem chudy, ale no teraz to się robie trochę jak ziemniak :p
Zmieniony przez - scottix2 w dniu 2019-07-18 14:14:12
Szacuny
207
Napisanych postów
624
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
2369
Sformułowanie "praktycznie nic" praktycznie nic nie mówi :D
Oszacuj swoje kalorie i wtedy kontroluj wagę. Jedząc na "oko" nigdy nie jestesmy w stanie powiedzieć czy jemy dużo czy mało. Możliwe że pomimo jedzenia jednego/dwóch posiłków i tak generujesz nadwyżkę kaloryczną. Jedzenie po 18 nic tutaj nie zmienia.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Palenie wyrobów tytoniowych, między innymi papierosów nie ma wpływu na kształtowanie naszej sylwetki.
Wpływ na to i to znaczy ma nasz tryb życia, nawyki żywieniowe i aktywność fizyczna. Odstawiając papierosy zapewne spadła Twoja spontaniczna aktywność fizyczna. Nie jest to jednak istotne. Popełniasz podstawowe błędy, jedząc dwa posiłki, głodząc się i zapewne nie trenując siłowo.
Polecam zacząć od wyliczenia Twojego zapotrzebowania kalorycznego:
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Palenie wyrobów tytoniowych, między innymi papierosów nie ma wpływu na kształtowanie naszej sylwetki.
Wpływ na to i to znaczy ma nasz tryb życia, nawyki żywieniowe i aktywność fizyczna. Odstawiając papierosy zapewne spadła Twoja spontaniczna aktywność fizyczna. Nie jest to jednak istotne. Popełniasz podstawowe błędy, jedząc dwa posiłki, głodząc się i zapewne nie trenując siłowo.
Polecam zacząć od wyliczenia Twojego zapotrzebowania kalorycznego: