Szacuny
2
Napisanych postów
7
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
34
Witam.
Mam takie pytanie głoszą pogłoski, że po rzuceniu palenia się tyje.
I tu moje pytanie czy jeśli rzucę papierosy to też przytyje ? Jestem endomorfikiem i mam problemy z tyciem ..;/
Z góry dziękuje za wasze wypowiedzi na ten temat :)
Szacuny
0
Napisanych postów
69
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1055
U mnie kolega rzucił to przytył ponieważ podobno palenie jest zamiast jedzenia czasami (ja nie pale wiec nie wiem) . Jesli rzucisz beddziesz miał wiekszy apetyt i dlatego.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Podobno. Jednak z własnego doświadczenia wiem, że to mit. Nie musisz jeśli nie chcesz. Co lepsze, w moim przypadku rzucenie palenia przyczyniło się do zrzucenia kilogramów.
Szacuny
4
Napisanych postów
529
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2122
to chyba tylko mit.. chodzi raczej o nawyki których Ci brakuje podczas gdy paliłeś, gdy chce Ci się palić sięgasz po żarcie, wiem o czym mówię bo rzuciłem palenie po prawie 5 latach;)
Szacuny
4
Napisanych postów
529
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2122
tycie powoduje to że sięgasz po jedzenie a nie rzucenie palenia, kwestia chyba psychiki bardziej bo ja nie sięgałem po jedzenie np. jeden ratuje się jedzeniem drugi nie więc to chyba jednak mit ;)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Sam sposób rzucenia palenia ma też znaczenie, bo to on decyduje o tym co będziesz robił w momencie niepalenia, serio. Jedni korzystają z pasków, inni z plastrów, a jeszcze inni z tabletek. Ja skorzystałem z książki.
Jeśli martwisz się przytyciem to nie możesz znajdować sobie zamienników papierosa w jakiekolwiek formie.
Zmieniony przez - neverneve w dniu 2013-01-21 12:24:58
Szacuny
4
Napisanych postów
529
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
2122
i o to chodzi właśnie ;) ja korzystałem początkowo z epapierosa, a że dostałem go za darmo także używałem cały czas ;) zacząłem czuć wstręt do normalnych papierosów, na samą myśl o tym posmaku w gębie aż wzdrygało, po czasie coraz słabszy wkład kupowałem i aktualnie ani nie pale fajek ani elektronika, polecam go ale ostrzegam że uzależnia gorzej jak zwykłe faje, bo możesz go ciągać praktycznie cały czas.. no ale podstawa to silna wola- a to najczęstszy problem wśród osób próbujących rzucić palenie. Pozdro
Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
A ja polecam Tabex... Wprawdzie kosztuje kolo 7 dych obecnie, ale na serio rzuca sie przy tym w ogole o tym nie myslac. No i jak juz wiekszosc wyzej stwierdzila - tycie po rzuceniu to mit
Mniej wiecej tak samo jak laski mowia, ze tyja po tabsach anty - o ile wiem taka tabletka ma 0kcal, jedyny problem ze u niektorych pobudzony zostaje apetyt i sie wciaga 3 razy wiecej