Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
736
Witam
Najpierw chcę się przywitać ze wszystkimi ;)
A więc
mam taki problem dotyczący techniki, nie wiem za bardzo jak rzucac wfista mówi mi ze dysk ma wychodzic z drugiego palca jakos ale ja tego nie rozumiem, może mi ktoś wytłumaczyć, jak rzucać dobrze technicznie ?
bo wfista mi mówi ze mam krzepe i dużą reke idealna do dysku ale do dupy technicznie rzucam dysk zamiast sie ładnie kręcic to sie za bardzo nie kręci tylko cos podobne do motylka tylko ze troche mniej tak lata i sie nie podkreca zeby daleko lecieć
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
736
no bo leci tak dysk zamiast normalnie technicznie sie obracać zeby lecieć daleko to on tak jakby buja lekko i słabo leci z 22m a kreci sie to chyba delikatnie w prawo ale ciezko mi teraz powiedzieć
a chciałbym się dowiedzięć jak trzymać palce na dysku, jak mieć je ułożone i jak pracują palce podczas wyrzutu, taka instrukcja jakby i wogule info o technice zeby mi ten dysk latał daleko i technicznie
pozdro
Zmieniony przez - bonio0955 w dniu 2010-05-06 21:55:36
Szacuny
85
Napisanych postów
1924
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
19648
Wyrzut ma być przez palce . Jak wyrzucasz to dysk wylatuje Ci z ręki w ten sposób ,że drugi palec ma ostatni dać jemu rotacji. Dysk ma wylecieć między kciukiem a palcem wskazującym :)