...
Napisał(a)
Chlopaki, czym sie oba miedzy soba roznia? Mam igf-1, wielu poleca rozrobic to w wodzie bakteriostatycznej a nie w soli fizjologicznej. Przychodze do apteki a gosc mowi ze to to samo i daje mi sol. Trafilem na małokompetentnego studenta farmacji czy po prostu ma racje?
...
Napisał(a)
Sterylna woda do iniekcji jest wolna od wszelakich bakterii. Jest przejrzysta, bezbarwna i bezwonna. Można ją bez problemu dostać w każdej aptece bez recepty. Woda ta stosowana jest do rozcieńczania i rozpuszczania leków lub też roztworów do podania mięśniowego, lub też dożylnego. Podczas przeprowadzania iniekcji należy pamiętać szczególnie o higienie. Należy umyć dokładnie ręce i zdezynfekować miejsce wkłucia.
Do wykonania zastrzyku domięśniowego wybiera się najczęściej mięsień ramienny, mięśnie uda, jednak najczęściej wykorzystuje się mięśnie pośladkowe z racji na ich wielkość i ukrwienie, które ułatwia absorpcję podanej substancji. Zastrzyk w pośladek wykonać należy w górną zewnętrzną ćwiartkę mięśnia pośladkowego, tak aby nie uszkodzić nerwów. Pamiętajmy, że źle przeprowadzona iniekcja nieść może za sobą uszkodzenia nerwów, krwotoki, a nawet wstrząs anafilaktyczny. Dlatego też dobrze byłoby wykonać ją w przychodni lekarskiej, przez wykwalifikowaną pielęgniarkę, aby uniknąć nieprzyjemności.

Do wykonania zastrzyku domięśniowego wybiera się najczęściej mięsień ramienny, mięśnie uda, jednak najczęściej wykorzystuje się mięśnie pośladkowe z racji na ich wielkość i ukrwienie, które ułatwia absorpcję podanej substancji. Zastrzyk w pośladek wykonać należy w górną zewnętrzną ćwiartkę mięśnia pośladkowego, tak aby nie uszkodzić nerwów. Pamiętajmy, że źle przeprowadzona iniekcja nieść może za sobą uszkodzenia nerwów, krwotoki, a nawet wstrząs anafilaktyczny. Dlatego też dobrze byłoby wykonać ją w przychodni lekarskiej, przez wykwalifikowaną pielęgniarkę, aby uniknąć nieprzyjemności.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
nie wiem jak ma się sprawa do igf-u ale z hcg jest niby jakaś różnica w trwałości.Ile czasu będzie to po rozrobieniu stało?
2
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
ja wole wode bakteriostatyczna jak rozrabiam hcg to ie czuje nic a po soli piecze - używam do gh i hcg
1
snara
...
Napisał(a)
Czyli roznica jakas jest. Tylko ktory rozpuszczalnik wybrac to dalej nie wiem. IGF po rozrobieniu bedzie stala ok 20 dni
...
Napisał(a)
te 3 tygodnie to spokojnie moze stać i w tym i tym
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Ja kupuje wodę do iniekcji do gh i hcg 3/4 tyg może polezec dłużej bym nie ryzykował chociaż słyszałem ze i 6 trzymali 

Z każdym dniem kilka milimetrów więcej i więcej... i to najbardziej cieszy.
ON
...
Napisał(a)
To rozrobic w soli i wbijac? 20 dni to absolutny maks, na tyle wlasnie starczy mi jeden flakonik. Jezeli wg Was nie ma to wielkiegi znaczenia to biore sol.
1
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Zatem kupie wode do iniekcji zeby nie marnowac przypadkiem drogiego towaru.
...
Napisał(a)
Sol fizjologiczna - znacznie krotsza trwalosc roztworu - okolo 3 dni maks. Woda bakteriostat. - okolo 20 dni. Moze i wiecej.
Woda do inikecji i sol fizjologiczna to dwie rozne rzeczy.
Woda do inikecji i sol fizjologiczna to dwie rozne rzeczy.
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!