Witam! mam 15 lat i przez pewien okres swojego zycia gram w pilke. Jestem dobry ale nie najlepszy i w tym wlasnie problem. Gdy gram w szkole (polowa klasy w klubach sportowych) na w-f to nie ma na mnie mocnego, gram na luzie, czuje grę, kiwam, strzelam mnóstwo bramek, ale jak już przyjdzie czas meczu to sie zacinam, boje się strzelic bramki, kiwać i ogolnie nie czuje sie pewnie JEDNYM SŁOWEM "DREWNO". Proszę pomóżcie, moze ktos ma podobny problem, a najbardziej mnie wkurza to ze koledzy ktorych ośmieszam na treningach strzelaja po 2 bramki w meczu, a już nie wspomne o laskach ktore mnie po takim meczu olewają ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
No właśnie często się stresuje jeśli się wyluzuje na meczu lepiej mi się gra ( jak każdemu pewnie) , a jakieś przykłady na tą wytrzymałość i technikę?
...
Napisał(a)
jeżeli naprawde chcesz coś osiagnąć to nie patrz na te laski... jak bys sie czul strzelajac samobójczą bramkę przy nich? troche luzu! :) ja mam właśnie na odwrót, czasem na treningach jestem właśnie tym 'drewnem' a na meczu wszystko spoko, wystarczy że się zmotywuje, walcze. bezproblemowo znajduje się w wyjściowej jedenastce. na jakiej pozycji grasz? jakie masz już doświadczenie? rozumiem że troche strachu przed meczem jest potrzebne, bo bez tego nie miałoby to wszystko tego uroku :D ja gdy tylko zacznie się gra, dostane piłkę, już sie tego nie boje... a kiwanie na meczu powinieneś sobie z deka odpuścić bo to jednak nie wf, tutaj nie strzelisz 7 bramek z normalnym przeciwnikiem (Chociaż wszystko możliwe ;p)
pozdro
pozdro
walczyć!trenować!
...
Napisał(a)
hehe :) Gram na prawej pomocy, pilke kope od 11 roku życia z małymi przerwami, wlaśnie tego luzu mi brak, musze sie wczuć w mecz i zapier... na treningach...
...
Napisał(a)
"Mówią że mecz rozgrywa się w głowie. A co jest w twojej ?" Człowieku najważniejsza jest determinacja i sory ale jak przeczytałem to o laskach i olewaniu to mi sie odechciało. No ale że to forum słuzy pomocy :D Za bardzo sie spinasz. Nie znam piłkarza który nie mial kiedys takiego problemu ale z tym poprostu trzeba sobie poradzić samemu w głowie ;) Pozdro :)
-' dzień, w którym Cie spotkałem był najpiękniejszym dniem w moim życiu ;** MoooJa Piłka :***
...
Napisał(a)
pomocnik? tzn. że ciągle jesteś pod grą. jak już powiedziałem, dostane piłkę i stres przemija. ja gram na boku obrony i czasem też potrzeba żebym zrobił jakiś rajd, popracował bocznym pomocnikiem, nie mogę się spiąć i np. bać się wyskoczyć do główki lub wykonać ryzykowne zagranie. Wiadomo że czasem pod stresem można wykonać jakiś błąd, zagrać piłkę do środka itp. ale naprawde trzeba się wyluzować i zacząć cieszyć się meczem :) pozdrawiam
walczyć!trenować!
...
Napisał(a)
To o tych laskach to było tak pół zartem pól serio ;) A denerwuje mnie ten problem bo wiem ze moglem zagrac 100 razy lepiej, wiec zawsze po meczu jest jakiś niesmak, zażenowanie swoja grą ...
...
Napisał(a)
każdy kto potrafiłby w meczu pokazać 100% swoich umiejętności byłby niesamowity... niestety moim zdaniem tak sie nie da ;( ja też wiem co potrafie, lecz niestety czasami nie da sie wszystkiego pokazać
no to sobie przed meczem pomyśl o twoich udanych akcjach z poprzednich meczy, zmotywuj się tak, że w głowie będziesz miał to, aby dać z siebie absolutnie wszystko, nie zważając na zmęczenie itp. jeśli będziesz walczakiem, nikt ci nie może nic zarzucić :)
pozdrawiam, mam nadzieje że chhoć troche pomogłem

pozdrawiam, mam nadzieje że chhoć troche pomogłem

walczyć!trenować!
...
Napisał(a)
Dzieki chlopaki ;) mysle ze sie zmotywuje w meczach jak i na treningach i dam rade :D
...
Napisał(a)
Witam mam pewien problem.
Mianowicie jestem napastnikiem i mam tak, że jeden mecz mam dobry, a drugi słaby, czyli nie potrafię utrzymać formy, może ktoś pomóc w tej sprawie?
Mianowicie jestem napastnikiem i mam tak, że jeden mecz mam dobry, a drugi słaby, czyli nie potrafię utrzymać formy, może ktoś pomóc w tej sprawie?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!