Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Słodzik czy cukier trzcinowy nierafinowany?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4927

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 26 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 9517
Witam.Co będzie lepsze/zdrowsze do posłodzenia dania cukier trzcinowy nierafinowany czy słodzik?W Tesco był dwa słodziki na bazie aspartamu o taki aspartamu i na bazie cyklaminianu i sacharynianu o taki cyklaminianu cukier trzcinowy nierafinowany trzcinowy.

Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:24

Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:57
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1396 Napisanych postów 35562 Wiek 42 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 150829
Jeśli uznamy, że cukier stołowy w skali niepożądaności w diecie ma wynik 10/10, to cukier nierafinowany będzie mieć 9,5/10. Wielkiej różnicy nie ma.

Słodziki są dosć neutralne, ale warto ograniczyć się na wszelki wypadek do minimum jeśli chodzi o spożycie. Cyklaminian czy aspartam - nie ma różnicy./
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 165
najlepiej nie słodzić wcale, coś słyszałem że słodziki oszukują mózg i wtedy ma się ochotę na cukier
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Jak juz kupujesz to stevie. Jednak nie jest ona najlepsza do gotowanych/pieczonych posiłków. Raczej tylko na zimno.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
no ale chyba różnica przede wszystkim jest w kaloryczności cukry trzcinowego a słodzika?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Tak samo aspartam do przetwarzanych termicznie produktów nie jest dobry, w temp. 120C rozkłada się do toksycznych związków.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 111 Napisanych postów 16865 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 69867
skoro nie jadasz cukru na co dzien to jesli raz poslodzisz nic Ci nie bedzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
zostanę przy słodziku
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

LOW CARB & kreatyna = masa mięśniowa

Następny temat

białko-potrzebne do treningu kalsiteniki

Spalanie
Polecane artykuły