Szacuny
11
Napisanych postów
1164
Wiek
26 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9517
Witam.Co będzie lepsze/zdrowsze do posłodzenia dania cukier trzcinowy nierafinowany czy słodzik?W Tesco był dwa słodziki na bazie aspartamu o taki aspartamu i na bazie cyklaminianu i sacharynianu o taki cyklaminianu cukier trzcinowy nierafinowany trzcinowy.
Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:24
Zmieniony przez - ~Igor w dniu 2013-03-25 16:52:57
Szacuny
1396
Napisanych postów
35562
Wiek
42 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
150829
Jeśli uznamy, że cukier stołowy w skali niepożądaności w diecie ma wynik 10/10, to cukier nierafinowany będzie mieć 9,5/10. Wielkiej różnicy nie ma.
Słodziki są dosć neutralne, ale warto ograniczyć się na wszelki wypadek do minimum jeśli chodzi o spożycie. Cyklaminian czy aspartam - nie ma różnicy./