PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź

Bracia... czego dokonujemy za życia... odzwierciedla się w wieczności...

Niecwiczacych/niepracujacych fizycznie sie spotyka co sciskaja 120. Moj rekord z czasow gdy wazylem 78 to 145kg, teraz mam taka wage ze sie nie da sprawdzic, ale duzo sie nie zmienia w takich bajerach.. nachwytem 2 i pol raza 200kg w martwym ciagu kiedys zrobilem(chwyt jest najmocniejszy na koncowkach palcow a sciskajac wage ich nie uzywasz)... przemiennym przy 78 kg 320kg w koncowce ruchu.
Nawiasem , fajna odmiana treningu uchwytu z ta waga...

Tyle chyba wystarczy..
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
we wszystkim.
no prawie, oprócz odwrotnych pompek na triceps, gdzie nie ma już jak obciązenia dokładać na kolana, bo spadaja to chyba jedyne cwiczenie gdzie moge byc dumny z obciązenia- wszędzie indziej to ździwienie znajomych

ale nigdy nie byłem silny

w martwym jestem dobry ale z hakami, palce mam krótkie bardzo, więc mi wyjeżdza i siła scisku tutaj duzo nie pomoże- chociaz nie robie ostatio tego ćwiczenia- dzień dobry albo unoszenie.
bo palców nie wydłuze

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.
pozdrawiam
Krotkie palce nie sa wymowka. Ja tez mam krotkie! uzywaj chwytu przemiennego / paskow itd.
W pompkach miedzy lawkami biezesz duzo bo kazdy wezmie tam duzo. Cwiczenie poprzez swoj zakres mozesz traktwac jako cwiczenie na sile, nawet jesli robisz wiecej powtorzen...szkoda jednak kolan..
Sproboj czegos takiego:
- sprawdz swoje wyniki w bojach albo oblicz je sobie na podst ilosci powt 8-10 mnozac przez 1,25.... ewentualnie mozesz dac stary rekord jako podstawe obliczen, ale pod warunkiem ze oceniasz forme silowa na podobna jak w czasie bicia rekordu.
- jako poczatek treningu (dla Ciebie "rozgrzewke") danej partii rob siady lub wycisk lub ciagi z technika "silowa" , ale ciagi nie sumo.
-schemat ciezarow i powt w kolejnych tygodniach(T):
50% * 10powt T: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
60% * 8powt T: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
70% * 6powt T: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
80% * 4powt T: ----3,4,5,6,7,8,9,10
85% * 3powt T: --------5,6,7,8,9,10
90% * 2powt T: ------------7,8,9,10
plus ewentualnie:
95% * 1 powt T: ----------------9,10
-Pozniej mozesz zrobic sprawdzian/mozesz go tez nie robic a wyobrazic sobie zes zaliczyl 105% dawnych rekordow i miec podstawe do dalszych obliczen...
50% * 5powt
60% * 5powt
70% * 3powt
80% * 1powt
85% * 1powt
95% * 1powt
95% * 1powt
102,5% * 1powt
105% * 1 powt
-tydzien przerwy
-to dosc delikatny uklad, nie traktuj go inaczej jak rozgrzewki, a pozniej mozesz dublowac cwiczenia z owej rozgrzeweczki..
-w ciagu uzywaj nachwytu tak dlugo jak dlugo sztanga nie wypada z rak, w kolejnych seriach przemienny lub paski
-przykladowy trening(poza "rozgrzewkami"-szybkie ruchy- reszta cwiczen moze sie zmieniac, powinne byc wykonywane mniej -wiecej tak jak lubisz, wolno, krotkie przerwy..):
PLECY:
* "rozgrzewka" :ciagi jak wyzej
*drazek
*wioslowanie jednoracz
*dziendobry
KLATA:
* "rozgrzewka" :wyc lez jak wyzej
*rozpietki
*skos
*sztangielki lezac neutral
UDA:
* "rozgrzewka" :siady jak wyzej
*prostowanie nog
*uginanie nog
*suwnica/siady przednie
Inne grupy analogicznie lub po staremu.
Jak nie chcesz miec sily to jej nie bedziesz mial... a ze ciagle piszesz ze nasz jej malo zaproponowalem rozwiazanie.
Pozdr.
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-11-16 09:21:51
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-11-16 09:27:42
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Nie dotyczy ono konkretnie treningu, tylko gdybania.
Wiele zalezy od naturalnych predyspozycji i na owych trenazerach jeden podniesie 150 nachwytem a drugi 90.
Przyjmij wiec 150 i tyle.
Pozdr.

Wesoły wegan :)