PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
zobacz sobie nokaut Urijaha Halla w The Ultimate Fighter - można kopać fajen obrotówki? Można

"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."
http://www.sfd.pl/Lady_M/_The_only_limit,_is_the_one_you_set_yourself_-t958189.html
Wprawdzie okrężne zadane w stylu Cro Copa jest bardzo silne, to jednak wątpię żeby było silniejsze od obrotówy. Przy obrotówce masz nie tylko siłę "uderzeniową" ale także taką która wypycha cel do tyłu - penetracyjną. w filmiku z Cungiem Le i Roganem masz też pokazany wariant z obrotem o 360 stopni. To dopiero ma moc
Co by nie mówić to jednak okrężne są chyba najpraktyczniejsze ;)
A tutaj Bas pokazuje sposób kopania okrężnego który chyba wyciska najwięcej ile się da z tego kopnięcia:
Cro Cop też bardzo często tego używał. Najpierw te dostawienie stopy (skierowaną w bok) a potem - j*b kopnięcie
Mnie za to bardzo zastanawia, czy silniejsza jest obrotówa z 360 stopni czy boczne z doskoku, rozsławione przez Bruce'a...
"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

This is madness!
This is SHIN-AI-DO!!!
http://www.shinaido.w8w.pl/
A czy porównując siłę swoich kopnięć na worku kopiesz w to samo miejsce worka? Bo jeśli tak nie jest i okrężne kopiesz na wysokość tułowia, a obrotówkę wysoko to nic dziwnego że masz efekt taki, jaki masz - łatwiej rozbujać worek kopiąc dalej od punktu zawieszenia.
Druga sprawa - mocne kopanie obrotówki w cel stawiający duży opór (jak ciężki worek) wymaga sporo wprawy. Ci, którzy jej nie mają, albo się od worka odbijają i tracą równowagę, albo kopią lżej (nawet podświadomie), żeby do tego nie doszło. Czyli, jak już ktoś napisał, trzeba poćwiczyć. Tylko nie za intensywnie bo mocne kopanie obrotówki w tak słabo ustępujący cel jak duży worek nie jest zbyt zdrowe dla kolan - siła przeprostowa działa.
Trenerów dzielimy na dwie kategorie:
- jedni potrafią wiele rzeczy, których nie uczą
- drudzy uczą wielu rzeczy, których nie potrafią.
Tak w ogóle to nawet Basa Ruttena się pytałem niedawno o najsilniejsze kopniecie (podobnie jak pięść vs łokieć)

Zmieniony przez - Puar w dniu 2014-03-18 13:32:13

Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-18 19:26:04
Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-18 19:34:49
Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-18 19:35:29
Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-18 19:40:46
Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-18 19:41:08
Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-20 19:23:13
Zmieniony przez - kickfighter w dniu 2014-03-20 19:23:27
A jest to tylko jeden z wielu wariantów kopniaka z pół obrotu. Wypróbuj ten który wrzuciłem w filmikach. Zobacz ten z Joe Roganem. I wtedy porównaj co bardziej odpycha ludzi

Zmieniony przez - Puar w dniu 2014-03-20 20:03:41