Szacuny
12
Napisanych postów
409
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3469
Może to głupie pytanie ale i tak je zadam :D, a mianowicie chodzi mi o skipy, wiem jak się je wykonuje, ale co dają poza siłą, bo jak dla mnie żeby robić siłe to moge pójść na siłke, albo nawet przysiady porobić ;]. Do tej pory je robiłem bo wiedziałem że trzeba i robią je wszyscy więc też powinienem je robić. Teraz chciałbym się dowiedzieć co tak naprawde dają ;].
Pozdrawiam Sportsmen9
Nobody likes you...
Everyone left you...
They're all out without you...
Having fun...
Szacuny
6
Napisanych postów
126
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
6926
siła biegow i siła na siłownie to całkiem inne rodzaje siły w 1 wykonujesz siłe dynamiczna można nawet powiedziec specjalistyczna ukierunkowana do danej dyscypliny a w drugiej budujesz siłe ogolna. Skip to taki podział całej sekwencji ruchu nóg podczasd biegu(cała faza podzielona na poszczególne elementy.
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
356
Skipy to się praktycznie u nas w kraju stosuje. W Keni, USA ich się nie stosuje ale są oczywiście wyjątki. Jeżeli Ci chodzi o siłę biegową to lepiej iść robić podbiegi na jakąś górkę.
Szacuny
5
Napisanych postów
134
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
985
ciekawe że tak "sądzisz" że oni nie robią skipu, myślisz że skąd to się wzięło? to tak jakby płotkarz nie robil na plotkach wogóle techniki tylko odrazu szedl przez srodek na zywiol
takie moje zdanie :)
Szacuny
24
Napisanych postów
1792
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
17000
Pozornie w planach amerykanskich sprinterów nie ma skipów, bo plany te najczęściej opisują najwazniejsze części treningu ale nie ulega wątpliwości, ze wchodzą w skład rozgrzewki itp. tym bardziej, ze chodzi tu o sprint A co do tych Kenijczyków i innych dlugasów, to ja nie wiem... częściej mowi się o treningach wytrzymałościowych w ich wykonaniu
tutaj skip A w wykonaniu Powell'a (chociaz jakiś dziwny )
Zmieniony przez - Cregg w dniu 2009-01-02 17:27:33
Chwila moralnego kaca - jak gówno z siebie dajesz, to do Ciebie wraca.