Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
powiem krotko mam srodek nosa we krwi i czasami smarkam z krwia niestety ostatnio coraz czesciej, caly czas mysle ze to od cisnienia ale moze jednak nie ?!
Pytanie uzywal ktos jakiegos sprayu do nawilzenia sluzowki nosa chcialbym sprobowac a wyczytalem o takich
spray sterimar
alfarin
dalber
aerozol mivana
aerozol sol fizjologiczna
laryngolog przepisal calcim dobesilatei i aerozol budherim ale to nic nie pomoglo
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ogolnie to moj problem to jest krew z nosa przy smarkaniu i jest teraz coraz wiecej i czesciej (NAJWIECEJ JEST RANO PO WSTANIU)!
wykluczam cisnienie bo jest teraz unormowane 145 / 85
wykluczam serce bo zrobilem EKG i jest wzorcowe
jak sie pochyle to jest taki napor na nos! ZAWSZE myslalem ze to od cisnienia teraz mysle ze to cos z nosem zatoki ? polipy? jakies zylki w nosie ? COS Z NOSEM laryngolog powiedzial ze blona sluzowa zniszczona ale zadnego badania nie robil odchylil tylko nos taka szczypawka!
W tym tygodniu do niego ide raz jeszcze!
leki na cisnienie lokren 20 pol tabletki na dzien (wczesniej atenolol) i diuresin sr
teraz mialem zaczerwienione gardlo i z nosa takie zolte smarki wiec dostalem BACTERIM, jakis anty do nosa i ascorutical forte
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
18709
no laryngolog przeprowadził badanie zwane rhinoscopią a od czego masz zniszczoną śluzówke , może od używania kropli do nosa ?
jesli się pochylasz to czy przypadkiem nei czujesz bólu , rozpierania w okolicy czoła - może to świadczyć o zapaleniu zatok (tak samo żółta wydzielina)
krwawienie - mogą być polipy , zniszczona śluzówka albo po prostu wynik ataku wirusów
stosuj się do zaleceń lekarza i pamiętaj że leki mają tylko pomóc w wyzdrowieniu - a poradzić ma sobei z nim twój organizm
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
nie bolu w okolicy czola nie ma, jest tylko krew i jest w kolorze zarowno jasnym jak i ciemnym (roznie)!
mozna by powiedziec ze cale zycie chodze i smarkam, jak mialem 17 lat to bylo w roku 1988 zaczalem sie leczyc, dwa lata chodzenia po lekarzach tabletki zastrzyki krople do nosa testy na alergie (minusowe) wszytko DWA LATA I NIC smarkam i smarkam taki wodnisty smark, krew od jakichs 7 lat zawsze jak przychodzily MROZY jak sie konczyly to krwi nie bylo i tak w kolko az w tamtym roku marzec mrozy sie skonczyly a krew zostala do dzis nawet w lato no i pojawilo sie nadcisnienie i caly czas myslalem ze to od tego ale nawet przy cisnieniu 120/90 krew wiec pewnie nie od cisnienia ?
mysle ze przez to ciagle smarkanie zniszczylo mi sie cos w srodku nosa ?
a chodzenie po lekarzach to ciekawa sprawa bylem u lekarza rodzinnego i kazal przyjsc za siedem dni do kontroli no to chcialem sie zarejstrowac dzis na czwartek lub piatek to mowia ze trzeba przyjsc w czwartek w dniu rejstracji bo moze nie byc miejsc! Wyglada na to ze wogole mozna sie nie dostac lub do takiego ktory nie bedzie mial ludzi ! Ale bezsens!!!
Z laryngologiem to samo mowi za dwa tygodnie do kontroli a za dwa tygodnie okazalo sie brak limitow
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
acha zadnych kropli nigdy nie uzywalem dopiero w grudniu jakis buderhin od laryngologa i teraz bioparox do rodzinnego katar jakby troche przeszedl ten zolty ale wodnisty to non stop + krew jezu jak mnie to wkurza bo zawsze jak zobacze krew na chusteczce to az mi sie w tym momencie cisnienie podwyzsza bo tak pol dnia jest ok nagle idziesz smarkac patrzysz krew no kurde mole to mnie wkurza juz staram sie jak najmniej smarkac i nie dmuchac za mocno