Szacuny
0
Napisanych postów
104
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
929
to zlezy bo jezeli chodzi o szose to bysmy musieli byc uposledzeni pomijaka campagnolo!!!!
shimano jest na bank bardziej popularne...
tak na prawde nie ma roznicy w tej samej klasie!
i shmino i sram w tej samej klasnie sa takie same... uwazam ze sram ma ladiej zaprojektowane czesci od strony wizualnej ale to tylko gust co do jakosci zero roznicy....
a teddo owszem ma racje ale nie zwraca uwagi na cene.... a tanie campagnolo wcale nie jest leprze od shimano czy sram w tej samej klasnie a nie sadze zeby ktos na forum jezdzil na super record albo chodz recore....
Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
Szacuny
1
Napisanych postów
353
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2961
Sram ma nieco inną budowę. Zero różnicy w tej samej klasie ? tu się nie zgodzę. Obecnie jeżdżę na X.7 ( przerzutki i manetki ), przewyższają Lx-a o klasę. Dużo lepsza i szybsza praca.
Szacuny
5
Napisanych postów
1177
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
6173
Sram - plastik fantastik - łatwo się mielą jak coś wpadnie (kumpel zmielił 2szt 9,0sl), co do działania to OK
Shimano - jezdziłem na Deore - very GIT, LX - very DZIADOSTWO, obecnie jeżdże na XTR - CUDO (działa bez zarzutów i przetrwała najwieksze bagno na mtb trophy)
Zmieniony przez - rzeka w dniu 2009-06-18 23:57:38
Zmieniony przez - rzeka w dniu 2009-06-18 23:58:00
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15756
.teddo. w swoim trekkingu na którym jedziesz 70km/h na płaskim masz osprzęt campagnolo :P
Na Sramach nigdy nie jeździłem i pewnie nie będę, co do Shimano to poza przerzutką w rowerze który miałem 10 lat temu i altusa, który miał po pewnym czasie mega luzy, to miło wszystko wspominam, od alivio, po xtr.
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15756
na campagnolo miałem tylko z 2 razy w życiu okazję jeździć, na kolarzówkach znajomych, kultura pracy masakra, zmiana przełożeń tak samo. Z takich zwyklejszych to na rodzinie Shimano Sora jeździłem, też miłe odczucia, krótki wózek bardzo się sprawdza.
Szacuny
47
Napisanych postów
2685
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
96609
Zdecydowanie SRAM. Wyższa precyzja działania klasowych odpowiedników, przynajmniej tych niższych i średnich, bo przy XTR, X.O, XT, itd. nie mogę się wypowiedzieć. Zauważyłem też, że wolniej się wszystko rozregulowuje, pewnie dzięki systemowi 1:1.
PS. Nienawidzę rapid firów
Zmieniony przez - Miniak_DH w dniu 2009-06-19 20:51:20