Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
Ja, podobnie - koksem zainteresowałem się też w szkole średniej, gdy czynnie uprawiałem kulturystykę i startowałem w zawodach. Zainteresowanie to pokierowało zresztą moimi dalszymi wyborami: studia na kierunku farmacji. Ta fascynacja trwa więc już ponad 35 lat. Od początku próbowałem poszukiwać alternatywy dla 'twardego koksu' i nadal jej poszukuję, bo naoglądałem się i nasłuchałem przez te lata problemów związanych z nadużywaniem sterydów.
A co do naturalnych AI... Gdzieś, w jakimś opracowaniu poświęconym temu zagadnieniu, czytałem, że dieta z udziałem produktów obfitujących w naturalne AI może być pomocna w łagodzeniu problemów związanych z nadmiarem estrogenów u facetów, takich jak lipo i gino czy przerost gruczołu krokowego. Wiadomo - może być też pomocna przy PCT i kształtowaniu kulturystycznej sylwetki.
A ten praktyczny artykuł z podaniem konkretnych preparatów i ich dawkowania powinien być dzisiaj na stronie. Jak się pojawi - dam znać w tym dziale...!
Szacuny
17
Napisanych postów
748
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12915
To jest bardzo potrzebna robota trzeba szukać alternatyw, sam znam kilka przypadków skutków ubocznych po saa. kiedyś jak czytałem o anaboliku ze skórki jabłka to się podśmiewałem, a teraz są już preparaty z kwasem urosolowym. nie dorównują co prawda saa, ale pokazują, że warto szukać.
Wtedy też było wiele pokpiwających komentarzy, a kilka tygodni później Arnold wprowadził na rynek swój Ursobolic. Nie wiem tylko, jak ten Ursobolic sprawdza się w praktyce, bo dawno nie śledziłem tego tematu.
Szacuny
17
Napisanych postów
748
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12915
Czytałem opinie, są nawet na forum jakieś tematy o tym (chyba w suplementach), generalnie są bardzo pozytywne chociaż na razie wychodzi dość drogo. Nawet chłopaki z dopingu się wypowiadali więc opinie wiarygodne. Fajny supel, czuć działanie przy wyższym dawkowaniu, ale jeszcze za drogo dla przeciętnego pakera wychodzi, chociaż pewnie z czasem będzie bardziej popularny.
Szacuny
17
Napisanych postów
748
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12915
ja sam kiedyś leciałem dhea+atd (rozmawialiśmy o tym tu na forum) efekty nie były jakieś spektakularne, ale na pewno lepsze niż daje np. kreatyna więc warto szukać
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
To cieszę się, że ten kwas ursolowy działa, bo liczyłem na niego. Jest jakaś polska firma, co izoluje kwas ursolowy do kosmetyków. Wprawdzie uruchamiają produkcje tylko pod konkretne zamówienie, ale muszę się zorientować - jak to wychodzi cenowo, bo można zrzucić się w kilka osób i wtedy może wyjść tanio.
Devin, a próbowałeś dhea plus żeńszeń, bo takie combo chwalili chłopaki na mojej stronie.
Szacuny
35
Napisanych postów
2738
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
21181
Devin a co Ty po ATD chciales sie spodziewac jakis wzrostow czy brales to tylko na docinke ? i nie ma jak porownac tego do kreatyny bo to wlasciwie dwie rozne bajki sa.
Szacuny
17
Napisanych postów
748
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
12915
Wtedy jeszcze byłem czysty i sporo młodszy, szukałem czegoś co by przełamało stagnację, a bałem się jeszcze sięgać po saa. Teraz już mam inne pojęcie o temacie, ale na tamte czasy poczułem wspomaganie wyraźnie: po cyklu dodałem kilka kilo w wyciskach i ciągach i coś tam na wadze nieznacznie wskoczyło