Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1100
Witam mam 26 lat , sylwetka wysportowana , jestem amatorem ale za 1,5 miesiąca mam brać udział w zawodach na 50 m , na basenie udało mi się przepłynąć 50m w czasie 34 sek. , czy możliwe będzie żebym z szedł w granice 29-30 sek .. w półtora m-ca ? , i prócz pływania jak ćwiczyć na lądzie żeby poprawić siłę pływania.
Bardzo poważnie podchodzę do tematu, więc proszę o konkrety , a na pewno efekt za 1,5 m-ca opisze w tym wątku . Pozdrawiam
Szacuny
21
Napisanych postów
548
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6397
Napisz proszę jaki styl :) kraul, delfin? Pracuj nad techniką, najlepiej poproś jakiegoś trenera o lekcję, gdyż na forum ciężko jest korygować błędy :)
Dzień bez treningu to dzień stracony...
ZAPRASZAM NA BLOG - FITNESS, IRONMAN, KARATE
http://bartoszdabrowski.pl
Szacuny
5
Napisanych postów
759
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13164
Na forum ciezko okreslic w czym mozesz sie poprawic. ale jednak 1.5 miesiaca to za malo zeby zejsc o 5 sekund. czas ok 30s jest juz dosc wysrubowany jak na amatora.
Mysle ze mozesz popracowac nad nawrotem do tego plywac duzo z deska no i poprawic skok do wody.
Szacuny
0
Napisanych postów
18
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1100
pływałem to na basenie 25m , nawrotu nie umiem ( będę się uczył powoli) i nad skokiem pracuje , treningi mam 5x w tygodniu z rana 2h . mój plan to zbicie 1 sekundy na tydzień , do tego po południu albo pobiegam albo właśnie pompki itp , i takie pytanko ... czy jeśli mam trening z rana ... to wskazane jest żebym drugi raz na basen poszedł wieczorem około 19-20 jeszcze popływać ???
Szacuny
10
Napisanych postów
1443
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
7276
Jeśli wytrzymasz drugi trening to możesz. Jeśli nie to sobie daj spokój, bo to Ci zaszkodzi niż pomoże. Nie dasz rady 1 sekundy w tydzień. Ja 4 sekundy na 50 m kraulem biłem w ciągu 4 miesięcy i to mocnych treningów. Popraw skok i naucz się nawrotu. Na tych dwóch elementach około 1.5 sekundy zyskasz. A potem to już piłowanie. Dobrze by było jeszcze pójsc na siłownie w celu zrobienia ogólnego treningu siłowego.