Szacuny
0
Napisanych postów
40
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4662
Co sadza nasi eksperci o tym preparacie ? Drifter twierdzi ze poziom testosteronu wzrosl mu po tym o 15%, sklad i przeznaczenie prawie takie sam jak ZMA (tylko magnezu brakuje). Warto stosowac ?
Oto zawartosc 1 tabletki :
cynk - 25mg (albo glukonian cynku tak jest w opisie na necie)
witamina B6 - 10 mg
witamina C - 75 mg
witamina A -500 j.m.
witamina E - 25 j.m.
Szacuny
5
Napisanych postów
371
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4068
Post sprzed 3 lat ale co tam, odswieze O jakiej porze brac Salfazin? Lepiej przed snem czy rano ze sniadaniem? Na pudelku napisane ze podczas posilku lub bezposrednio przed. Dlaczego z posilkiem? Na czczo gorzej sie wchlonie?
Szacuny
34
Napisanych postów
11776
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
62881
4 tab. to chyba za duzo jezeli ten preparat zawiera 25mg jonow cynku. Oscylowal bym za 2 tab. Jednak poczekajmy na opinie expertow.
Ja mam jeszcze pytanie co sadzicie o preparacie magnezowym Filomag B6\600mg\40mg jonow\tab(wodoasparginian magnezu) i Naturell Magical\180mg\ile ma jonow?\tab(subs. czynne: Fosforan dwuwapniowy, fosforan magnezu, tlenek magnezu)
Michał G. "GÓRAL"
Nie jestem komercyjny. Udzielam porad, bo to lubie niewazne, ze co 10 min
1
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na http://www.pajacyk.pl Dzięki
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
Teoretycznie możesz brać Salfazin razem z jakimś magnezem. Ja jednak pozostałbym przy ZMA. Jego skład i działanie zostały dokładnie przebadane, pod kątem wpływu na wzrost poziomu testosteronu. Stosowany w ZMA chelat cynku uznawany jest za najskuteczniejszy.
Z tych dwuch preparatów magnezowych wybrałbym Filomag. Asparginiany uznawane są za najlepsze chelaty.
Szacuny
48
Napisanych postów
3393
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15438
Nie ma koniecznosci przyjmowania aż 4 tabletek tego preparatu. Taką ilością nic wiecej nie wskurasz. Dawka pow. 100mg cynku powoduje zmniejszenie zawartości cholesterolu HDL i zwiększenie LDL - dziala wiec niekorzystnie na układ sercowo-naczyniowy. Przyjmowanie zbyt dużych dawek cynku wpływa także na obnizenie poziomu żelaza i miedzi we krwi.