"idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach".
Z.Herbert
...
Napisał(a)
Panowie wiem że na saunę chodzimy 1-2 razy w tygodniu ale tak mam darmową dużo czasu fajnie się po niej czuje i odpręża mi mój "chory" kręgosłup. Są jakieś większe przeciwwskazania jakby zdarzyło mi się pójść 3 a nawet 4 razy w tygodniu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jest pelno stron na internecie lap " http://www.poradnikzdrowie.pl/uroda/cialo-higiena/jak-korzystac-z-sauny-jak-czesto-mozna-z-niej-korzystac_41865.html"
...
Napisał(a)
Zależy jak chodzisz, jeśli robisz to metodycznie czyli 2-3 cykle (każdy 8-12 minut wygrzewania i tyle samo schładzania) to nie stosuj jej więcej niż 2 razy w tygodniu. Natomiast jeśli chcesz wejść na raz do 10 minut myślę, że śmiało możesz to zrobić nawet te 4 razy w tygodniu.
3/4 życia spędziłem aktywnie, resztę straciłem
...
Napisał(a)
hover czytałem to już :) czytaj pytanie nie zrozumieniem, wiem ze powinno się chodzić 1-2 w tyg ale co się może stać jak pójdę częściej?
Z.Herbert
...
Napisał(a)
no właśnie mam tak zamiar dziś wejść 10min sauna a później ze 30min jacuzzi takie rozwiązanie mi chyba nie zaszkodzi? a trochę rozluźnię kręgosłup.
Z.Herbert
...
Napisał(a)
to tylko sauna, prócz pewnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy jakiś tam większych przeciwwskazań nie ma
więc można dosyć często jeśli zdrowie pozwala
więc można dosyć często jeśli zdrowie pozwala
...
Napisał(a)
Znam typka co codziennie chodzi na saune wchodzi 3x po 10 minut pomiedzy przerwami odpoczywa na lezaku, nic mu nie szkodzi ;) , srry myslalem ze pytasz sie prosto z mostu to wolalem zapodac link
...
Napisał(a)
Oprócz sercowo-naczyniowych kwestii- odwodnienie, utrata elektrolitów, badania na sportowcach wskazujące znaczny spadek siły po saunie (czasem regeneracja do zdolności max wynosi ponad 48h)- wejście jednorazowo na 10 minut na pewno nie robi takiego spustoszenia (spustoszenia czasem oczywiście pożądanego- sauna może być traktowana nie tylko jak odnowa biologiczna ale również jednostka treningowa) ale warto monitorować pewne wskaźniki jak się da- choćby wagę ciała przed i po (tylko na sucho w sensie wytartym) to co tracimy to nie tylko woda ale też elektrolity.
...
Napisał(a)
czyli sód, potas napój izotoniczny i można działać :D
Z.Herbert
...
Napisał(a)
tak właśnie- no i najważniejszy wskaźnik- samopoczucie :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!