Potrzebujemy-
400 gram schabu
1 duża cebula
kilka pieczarek
sos sojowy
curry
pieprz
papryka wędzona ostra i słodka
3/4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
łyżka oleju rzepakowego
Schab kroimy na małe kawałeczki
cebulę w ćwierć plastry
posypujemy to przyprawami ( poza curry)
polewamy sosem sojowym
i wlewamy łyżkę oleju
wszystko mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki
wrzucamy schab na patelnię i podsmażamy
jak schab się podsmaży dokładamy pokrojone w plastry pieczarki i podsmażamy jeszcze kilka minut
podlewamy szklanką wody i wsypujemy ok 5 gram curry
dusimy do miękkości schab dolewając wody jak odparuje
w połowie szklanki zimnej wody rozrabiamy skrobię i wlewamy do sosu
po minucie od zagotowania wyłączamy.
B/T/W tyle ile damy schabu plus 10 gram oliwy
400 gram schabu
1 duża cebula
kilka pieczarek
sos sojowy
curry
pieprz
papryka wędzona ostra i słodka
3/4 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
łyżka oleju rzepakowego
Schab kroimy na małe kawałeczki
cebulę w ćwierć plastry
posypujemy to przyprawami ( poza curry)
polewamy sosem sojowym
i wlewamy łyżkę oleju
wszystko mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki
wrzucamy schab na patelnię i podsmażamy
jak schab się podsmaży dokładamy pokrojone w plastry pieczarki i podsmażamy jeszcze kilka minut
podlewamy szklanką wody i wsypujemy ok 5 gram curry
dusimy do miękkości schab dolewając wody jak odparuje
w połowie szklanki zimnej wody rozrabiamy skrobię i wlewamy do sosu
po minucie od zagotowania wyłączamy.
B/T/W tyle ile damy schabu plus 10 gram oliwy
2