PRZEPYSZNY SERNIK BANANOWY Z SŁONĄ POLEWĄ SŁONY KARMEL IDEALNIE ŁAMIĄCĄ SMAK BANANA
Skład masy
1kg twarogu chudego (tylko nie taki z pojemniczka, zwykły w kostkach jest najlepszy)
4 banany
4 jajka
1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
2 miarki WPC - smak cheescake
słodzik lub erytrytol lub splenda
aromat - cheescake
Skład polewy
toffee 67 lub innaa polewa
nerkowce
sól
Wykonanie
Twaróg rozgniatamy widelcem lub blendujemy. W drugiej misce blendujemy banana i dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Następnie mieszamy obie masy z misek. Tortownicę smarujemy masłem i wylewamy masę. Do piekarnika rozgrzanego do 160 st wkładamy sernik na ok 1 godzinę 15 minut.
Polewę robimy bardzo szybko. Orzechy tłuczemy na mniejsze kawałki, dodajemy sos toffee i sól.
Wartości odżywcze 1/8 całości
węglowodany- 17,5g
białko - 27g
tłuszcze- 7g
Smacznego

Skład masy
1kg twarogu chudego (tylko nie taki z pojemniczka, zwykły w kostkach jest najlepszy)
4 banany
4 jajka
1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
2 miarki WPC - smak cheescake
słodzik lub erytrytol lub splenda
aromat - cheescake
Skład polewy
toffee 67 lub innaa polewa
nerkowce
sól
Wykonanie
Twaróg rozgniatamy widelcem lub blendujemy. W drugiej misce blendujemy banana i dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Następnie mieszamy obie masy z misek. Tortownicę smarujemy masłem i wylewamy masę. Do piekarnika rozgrzanego do 160 st wkładamy sernik na ok 1 godzinę 15 minut.
Polewę robimy bardzo szybko. Orzechy tłuczemy na mniejsze kawałki, dodajemy sos toffee i sól.
Wartości odżywcze 1/8 całości
węglowodany- 17,5g
białko - 27g
tłuszcze- 7g
Smacznego

4