Przedstawiam przepis na serniczek białkowy. Zero cukru, tłuszczu, znikoma ilość ww - tylko z nabiału.
Skład:
4 białka z jaja L
2 x twaróg chudy kaufland 200g
2x serek homo % Miechów
słodzik
galaretka bez cukru marzankowa
galaretka bez cukru truskawkowa
odżywka białkowa
Można oczywiście użyć jednej odżywki białkowej, inne smaki galaretek bez cukru, a także zamiast serek miechó, zmiksować twagów na gładko.
Białka jaj mieszamy z odzywką i twarogiem i kakao - dolna warstwa. Pieczemy 200stopni ok 10minut.
Białka jaj z twarogiem i odżywką - jasna warstwa. Wylewamy na upieczoną warstwę ciemną. Pieczemy 15minut.
Wyjmujemy sernik i czekamy aż ostygnie. Serki miechów homo 0% lub twaróg chudy zmiksowany na gładko miksujemy z rozpuszczoną galaretką bez cukru(ok pół szklanki wody)i słodzikiem. Czekamy aż ostygnie i wylewamy na ciasto. Wszystko wkładamy do lodówki i robimy w między czasie galaretkę bez cukru solo.
Gdy 3 warstwy w lodówce stężeją to wylewamy schłodzoną galaretkę, najlepiej powoli po łyżce.
Do wszystkich warstw dodajemy słodzik wedle uznania.
Trochę pracochłonne ale bardzo smaczne. Smak podobny do lodów koral w kubku.
Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2015-09-10 20:13:29
Skład:
4 białka z jaja L
2 x twaróg chudy kaufland 200g
2x serek homo % Miechów
słodzik
galaretka bez cukru marzankowa
galaretka bez cukru truskawkowa
odżywka białkowa
Można oczywiście użyć jednej odżywki białkowej, inne smaki galaretek bez cukru, a także zamiast serek miechó, zmiksować twagów na gładko.
Białka jaj mieszamy z odzywką i twarogiem i kakao - dolna warstwa. Pieczemy 200stopni ok 10minut.
Białka jaj z twarogiem i odżywką - jasna warstwa. Wylewamy na upieczoną warstwę ciemną. Pieczemy 15minut.
Wyjmujemy sernik i czekamy aż ostygnie. Serki miechów homo 0% lub twaróg chudy zmiksowany na gładko miksujemy z rozpuszczoną galaretką bez cukru(ok pół szklanki wody)i słodzikiem. Czekamy aż ostygnie i wylewamy na ciasto. Wszystko wkładamy do lodówki i robimy w między czasie galaretkę bez cukru solo.
Gdy 3 warstwy w lodówce stężeją to wylewamy schłodzoną galaretkę, najlepiej powoli po łyżce.
Do wszystkich warstw dodajemy słodzik wedle uznania.
Trochę pracochłonne ale bardzo smaczne. Smak podobny do lodów koral w kubku.
Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2015-09-10 20:13:29