Składniki:
500g twarogu chudego
6 jaj
15g mąki ziemniaczanej
40g mąki pszennej
15g mąki kokosowej
kakao
słodzik
aromat waniliowy
Wykonanie:
Roztrzepujemy 2 jaja w misce, dodajemy mąkę pszenną, kokosową i kakao. Mieszamy i dodajemy słodzik. Smażymy jak zwykłego placka.
W innej misce robimy nasz sernik: dodajemy resztę jaj, słodzik, twaróg i blendujemy; dodajemy mąkę ziemniaczaną i znów blendujemy.
Nasz przestygnięty placek kroimy na małe kawałeczki. Do masy serowej dodajemy aromat waniliowy i pokrojony placek(kilka kawałków można zostawić i dać na wierzch sernika), mieszamy. Przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 st. C przez 30 min., zmniejszamy do 150 st. i pieczemy kolejne 15-20 min. Zostawiamy do ostygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce. Smacznego
BTW całości:
146g białka
60g węglowodanów
34g tłuszczy

500g twarogu chudego
6 jaj
15g mąki ziemniaczanej
40g mąki pszennej
15g mąki kokosowej
kakao
słodzik
aromat waniliowy
Wykonanie:
Roztrzepujemy 2 jaja w misce, dodajemy mąkę pszenną, kokosową i kakao. Mieszamy i dodajemy słodzik. Smażymy jak zwykłego placka.
W innej misce robimy nasz sernik: dodajemy resztę jaj, słodzik, twaróg i blendujemy; dodajemy mąkę ziemniaczaną i znów blendujemy.
Nasz przestygnięty placek kroimy na małe kawałeczki. Do masy serowej dodajemy aromat waniliowy i pokrojony placek(kilka kawałków można zostawić i dać na wierzch sernika), mieszamy. Przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 st. C przez 30 min., zmniejszamy do 150 st. i pieczemy kolejne 15-20 min. Zostawiamy do ostygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce. Smacznego

BTW całości:
146g białka
60g węglowodanów
34g tłuszczy


4