Sernik na zimno z galaretką i jagodami
Przygotowanie:
Kostkę twarogu rozgnieść widelcem w misce ze stevią w proszku.
4 ,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 250-300ml wody. Wlać do twarogu, zblendować. Posypać ulubionymi owocami, u mnie wylądowały jagody.
Dać na 30min-50min do lodówki.
W tym czasie zrobić galaretkę na bazie herbaty.
Zagotować 2 szklanki wody w garnku, do gotującej się wody wrzucić ulubioną herbatę ( u mnie 4 saszetki truskawkowej) do tego około 16 tabletek słodziku.
Po 5-7 min torebki wyciągamy, dodajemy 2 łyżki stołowe żelatyny, rozpuszczamy, schłodzone wlewamy na stężały już wcześniej twaróg z owocami, wkładami do lodówki na około 1h. I gotowe do jedzenia.

Przygotowanie:
Kostkę twarogu rozgnieść widelcem w misce ze stevią w proszku.
4 ,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 250-300ml wody. Wlać do twarogu, zblendować. Posypać ulubionymi owocami, u mnie wylądowały jagody.
Dać na 30min-50min do lodówki.
W tym czasie zrobić galaretkę na bazie herbaty.
Zagotować 2 szklanki wody w garnku, do gotującej się wody wrzucić ulubioną herbatę ( u mnie 4 saszetki truskawkowej) do tego około 16 tabletek słodziku.
Po 5-7 min torebki wyciągamy, dodajemy 2 łyżki stołowe żelatyny, rozpuszczamy, schłodzone wlewamy na stężały już wcześniej twaróg z owocami, wkładami do lodówki na około 1h. I gotowe do jedzenia.

4
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html