Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
256
Kupiłem ową szczękę jakiś czas temu, chciałbym się dowiedzieć, czy posiadacie jakieś informacje dotyczące możliwości jej dopasowania. Oczywiście napisane jest, że nie trzeba jej "dopasowywać", aczkolwiek z doświadczenia wiem, że szczęka nie trzyma się zbyt pewnie. Czy ewentualne jej dopasowanie (poprzez wrzątek), może ją uszkodzić, czy w ogóle jest to możliwe?
Szacuny
11
Napisanych postów
1883
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21543
Sam ja mam, tyle ze ja mam podwojna, ale jej nie dopasuwuj, tak mozesz ja uszkodzic poniewaz ona jest z specjalnego sylikonu, szczeka dobrze sie trzyma bez dopasowania, a po za tym jak masz aparat to zmienia ci sie uzebienie i jak bys ja dopasowal to bys musial co 2miesiace nowa kupowac.
Szacuny
0
Napisanych postów
896
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12654
Daj znać za jakiś czas jak sie sprawdza ten ochraniacz . Ciekaw jestem bardzo . Czy po zmianie ustawienia aparatu ochraniacz sam sie ponownie dostosuje ?
Zmieniony przez - PrideFC w dniu 2013-03-17 22:51:40
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
256
On jest bardzo elastyczny, problemów z dopasowaniem się do uzębienia nie ma żadnego, ale przez to też nie trzyma się jak standardowy, po przegotowaniu i porządnym przystosowaniu :). Przynajmniej na mojej "japie" :D.
Szacuny
0
Napisanych postów
896
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
12654
Aha to widocznie doszli do wniosku , że lepiej jak zrobią luźniejszy to jakoś aparat się wpasuje lepiej :P Ale jak założysz go na szczękę to przybiera taką formę już na stałe ( bo w zwykłych wyparzasz , dostosowujesz i on tak zostaje już na stałe ) czy po zdjęciu znowu neutralny jest ?. Chodzi mi czy np. za 2 miesiące pójdziesz do stomatologa i on Ci zmieni ustawienia aparatu , to czy szczęka ponownie się dostosuje do nowego ustawienia czy już będzie miała ten wcześniejszy , stały format ?
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
256
Jak ściągasz to przybiera neutralną formę. Szczerze powiedziawszy, nie wiem, czy drugi raz zainwestowałbym tyle pieniędzy. Chyba lepiej kupować co 2 miesiące normalny za 15-20 złotych i dopasowywać :P.
Szacuny
11
Napisanych postów
1883
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21543
Pride, a chcesz aparat na gore i dol? Ja mam gore i dol, kupilem szczeke tapouta, wygotowalem, dopasowalem, i porazka, strasznie zle siedzialo, nie moglo sie wtopic w ten aparat, mialem go tylko na gore wiec oczywiscie po pierwszym sparingu skora cala poszarpana w srodku od aparatu, Ten ochraniacz szoka(ja mam podwojny) ma takie specjalne male zaczepki na jednej stronie jak sie przyjrzysz, dzieki temu aparat jak zakladasz to zaskakuje na gorna czesc aparatu delikatnie i jak otworzysz buzie czy cos to aparat spokojnie sie trzyma, ale jak mocno wypchasz jezykiem, mocno czyli ze nie przypadkowo, to zejdzie Ci z tych jakby naczepow, ja Ci naprawde to polecam, nie zaluje! I jeszcze masz komfort bo masz duze otwory na oddychanie i oddycha sie rewelacyjnie