Planuje zorganizować sobie domową siłownię w pokoju na trzecim piętrze bloku mieszkalnego. W pobliżu jest co prawda klub sportowy, ale wysokość karnetu przewyższa moje możliwości finansowe, po drugie zawsze marzyłem o tym żeby mieć siłownię w zasięgu ręki o każdej porze dnia i nocy. Moim kluczowym celem jest wzmocnienie oraz wyeksponowanie mięśni z wyraźnym naciskiem na zarys i rzeźbę. Chciałbym znaleźć optymalne rozwiązanie w doborze sprzętu siłowego, by jednocześnie nie przepłacić i być zadowolonym. W związku z tym mam pytania:
1.Czy lepiej kupić sprzęt w sklepie czy przez Internet?(jeżeli w sklepie, to jakie preferujecie sklepy sportowe w Warszawie?)
2.Jakie dobrać gryfy i paletę ciężarów ? (nie jestem ani typem sztangisty ani wyciskacza)
3.Czy konieczna jest ławka z wbudowanymi stojakami oraz ćwiczenia ze sztangą? (teoretycznie prawie każde ćwiczenie ze sztangą można zastąpić sztangielkami)
1.Czy lepiej kupić sprzęt w sklepie czy przez Internet?(jeżeli w sklepie, to jakie preferujecie sklepy sportowe w Warszawie?)
2.Jakie dobrać gryfy i paletę ciężarów ? (nie jestem ani typem sztangisty ani wyciskacza)
3.Czy konieczna jest ławka z wbudowanymi stojakami oraz ćwiczenia ze sztangą? (teoretycznie prawie każde ćwiczenie ze sztangą można zastąpić sztangielkami)