Co mogę zrobić by pozbyć się problemu ?
...
Napisał(a)
Witam, zima najwyraźniej mi nie służy, czerwona japa, popękane usta itp itd z wszystkim jakoś mogę sobie poradzić, ale nie znam sposobu na sine dłonie, są one sino-czerwone i jak dotykam jedną ręką drugą dłoń to zostają białe plamki i znikają po ok 5 sekundach.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Mam to samo. To nic innego jak:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wazokonstrykcja
Zmieniony przez - lubiesterydy w dniu 2013-02-22 20:39:48
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wazokonstrykcja
Zmieniony przez - lubiesterydy w dniu 2013-02-22 20:39:48
...
Napisał(a)
Moja propozycja - idź do lekarza w celu sprawdzenia wydolności krążenia. Jak masz do tego niskie ciśnienie krwi, to tym bardziej. Mogą do tego wystąpić bóle głowy, problemy z wstawaniem rano i uczucie zimna, mimo umiarkowanej temperatury otoczenia. A jeśli jesteś na redukcji, to te odczucia mogą być intensywniejsze. Do tego czasu rękawiczki obowiązkowo, bo jesteś bardziej narażony na odmrożenia.
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2013-02-27 16:00:46
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2013-02-27 16:00:46
...
Napisał(a)
Ciśnienie mam wysokie, bóli głowy nie mam ze wstawaniem problemy jak zawsze. Uczucie zimna mam z rana ciągle a po 10 min mija. Jestem na redukcji
...
Napisał(a)
Jak długo jesteś na redukcji? I czy przed też miałeś podobnie? Czy występuje drętwienie?
Rano, jak wstajesz, organizm jest jeszcze nie rozbudzony i może dlatego jest Ci zimno (chyba za wyjątkiem fazy REM, obniża się tętno i ciśnienie krwi, a co za tym idzie, dotlenienie i krążenie nawala, przynajmniej tak na logikę). Ja mam czasem sinawe palce u nóg, pomimo skarpet frotowych i u mnie to jest wina złego krążenia i b. niskiego ciśnienia. Przy redukcji mam tak czasem przez większość dnia. Radziłabym jednak konsultację z lekarzem z nakierowaniem na sprawdzenie wydolności krążenia dla pewności. Przez internet możemy snuć różne teorie, ale lekarza nikt tu nie zastąpi i nikt nie pójdzie za Ciebie.
Rano, jak wstajesz, organizm jest jeszcze nie rozbudzony i może dlatego jest Ci zimno (chyba za wyjątkiem fazy REM, obniża się tętno i ciśnienie krwi, a co za tym idzie, dotlenienie i krążenie nawala, przynajmniej tak na logikę). Ja mam czasem sinawe palce u nóg, pomimo skarpet frotowych i u mnie to jest wina złego krążenia i b. niskiego ciśnienia. Przy redukcji mam tak czasem przez większość dnia. Radziłabym jednak konsultację z lekarzem z nakierowaniem na sprawdzenie wydolności krążenia dla pewności. Przez internet możemy snuć różne teorie, ale lekarza nikt tu nie zastąpi i nikt nie pójdzie za Ciebie.
...
Napisał(a)
Ja tak mam od zawsze. Jest temp. np. 2 stopnie to jak wyjde na zewnatrz to rece mi odpadaja po 20 min i mam problem napisac smsa bo trace ruchomosc :P a krazenie, cisnienie itp jest ok ..
...
Napisał(a)
Mam ten sam problem jak Ty...
Niestety ja mam juz cos takiego od 3 lat
kiedys (3 lata temu) przelatalem cala zime bez rekawiczek... no i stalo sie... odmrozilem sobie dlonie i teraz mam ten sam problem co roku... stosowalem roznego rodzaju kremy i masci i bez wiekszego rezultatu niestety
kolezanka natomiast kupila mi ostatnio swietny krem do rak - Neutrogena fast absorbing i sprawdza sie rewelacyjnie, wiec moge go z czystym sumieniem polecic !
pozdrawiam
Niestety ja mam juz cos takiego od 3 lat

kolezanka natomiast kupila mi ostatnio swietny krem do rak - Neutrogena fast absorbing i sprawdza sie rewelacyjnie, wiec moge go z czystym sumieniem polecic !
pozdrawiam
Zdrowie ponad wszystko !
...
Napisał(a)
Sine ręce zimom to może byc powiekszenie węzłow chlonnym albo rak. Nie jestem pewien bo dawno konczyłem medycyne
...
Napisał(a)
a czy sine masz cale dlonie czy np. palce?
Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać
http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html
...
Napisał(a)
mam dokładnie to samo, nic mi nie pomaga na ten problem prócz ciepła i bardzo tłustych kremów dla dzieci, ew oliwki pomieszanej z kremem ( co jest niewygodne bo gdzie nie dotknę to zaraz jestem usmarowana). Odmroziłam kiedyś dłonie, jeśli miałeś podobnie to wszystko jasne.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!