Witam,
Jakiś czas temu zaczełem czytać jak ułożyć sobie diete na mase.
Dowiedziałem się jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne (3700kcal), jakie powinienem mieć proporcje BTW (2g białka\kgmc, do 8g ww\kgmc, 1g tłuszczu\kgmc). Posiłki mam jeść 4 razy dziennie.
Mam teraz pytanie, jak układam konkretne posiłki (śniadanie, obiad itd.) to skąd mam wiedzieć ile danego składniku mam użyć. Prosty przykład jeżeli robie kurczaka z ryżem to skąd mam wiedzieć ile mam zjeść ryżu a ile kurczaka, żeby były odpowiednie proporcje BTW i żeby się zgadzała wartość kaloryczna posiłku? Albo jak robie śniadanie to skąd mam wiedzieć ile mam zjeść jajek a ile chleba?? Z góry dzięki za pomoc
Jakiś czas temu zaczełem czytać jak ułożyć sobie diete na mase.
Dowiedziałem się jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne (3700kcal), jakie powinienem mieć proporcje BTW (2g białka\kgmc, do 8g ww\kgmc, 1g tłuszczu\kgmc). Posiłki mam jeść 4 razy dziennie.
Mam teraz pytanie, jak układam konkretne posiłki (śniadanie, obiad itd.) to skąd mam wiedzieć ile danego składniku mam użyć. Prosty przykład jeżeli robie kurczaka z ryżem to skąd mam wiedzieć ile mam zjeść ryżu a ile kurczaka, żeby były odpowiednie proporcje BTW i żeby się zgadzała wartość kaloryczna posiłku? Albo jak robie śniadanie to skąd mam wiedzieć ile mam zjeść jajek a ile chleba?? Z góry dzięki za pomoc