Witam, mam pytanie do osób bardziej w tym temacie doświadczonych ode mnie. Jak mianowicie dobrać skład procentowy poszczególnych składników w diecie redukcyjnej (białko, tłuszcz, węglowodany ). Jeśli żle napiszę proszę mnie poprawić.
Białko- 2 gram na kg,
Węgle- 2.1 gram na kg,
Tłuszcze- 1 gram na kg.
To co wyżej na redukcyjną.
A na masówkę poniżej:
Białko-2/2,5g na kg,
Węgle-3 g na kg,
Tłuszcze-1g na kg.
A czy istnieją wskażniki, jeśli tak jakie one są na całokształt poszczególnych składników diety. Tzn. ile ogólnie zjeść na dzień procent białka, węgli i tłuszczy np. 20% b, 60 % w ,20 % t.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedż.
Zmieniony przez - Dalton_200 w dniu 2009-02-27 16:47:50
Białko- 2 gram na kg,
Węgle- 2.1 gram na kg,
Tłuszcze- 1 gram na kg.
To co wyżej na redukcyjną.
A na masówkę poniżej:
Białko-2/2,5g na kg,
Węgle-3 g na kg,
Tłuszcze-1g na kg.
A czy istnieją wskażniki, jeśli tak jakie one są na całokształt poszczególnych składników diety. Tzn. ile ogólnie zjeść na dzień procent białka, węgli i tłuszczy np. 20% b, 60 % w ,20 % t.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedż.
Zmieniony przez - Dalton_200 w dniu 2009-02-27 16:47:50