Cześć. Od dwóch dni skacze na skakance po 1000 skoków dziennie. Po pierwszym dniu nic mi nie było jednak po drugim zaczęła boleć mnie noga od kolana do kostki włącznie. A także podczas skakania od czasu do czasu kuło mnie w okolicach serca. Wcześniej miałam kłopoty z kolanem (lekarz jednak stwierdził, że to od rośnięcia lecz ja uważam inaczej bo już nie rosnę a noga czasem mnie boli jak i również miałam 2 razy skręconą kostkę) Czy powinnam zaprzestać skakania na skakance i zająć się czymś innym czy zignorować to?
...
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To, że nie zauważasz, że rośniesz lub przez miesiąc/dwa nie rośniesz, nie znaczy że tak naprawdę nie rośniesz. Ile masz lat? Najprawdopobniej jeszcze urośniesz, proces dorastania i rośnięcia nie trwa kilku tygodni.
Ból nestępje pewnie przez to, że miałaś skręconą kostkę i problemy z kolanem. Możesz popytać lekarza, jakie ćwiczenia wykowyać żeby ból, może nie zniknął, ale był mniejszy i nie było problemów ze skakaniem.
Ale możliwe, że boli cię łydka, jeżeli tak to tylko zwykłe zakwasy i powinnaś ograniczyć trochę skakanie, np. skakać do momemntu kiedy zacznie Cię już boleć.
Większym problem wg. mnie jest to kłucie w okolicach serca, z tym powinnaś iść do lekarza.
A tak wogóle, po co skaczesz na skakance? Tak sobie, z nudów, dla zabawy czy np. by zrzucić trochę tłuszczu?
Zmieniony przez - szepke w dniu 2008-11-15 08:54:58
Ból nestępje pewnie przez to, że miałaś skręconą kostkę i problemy z kolanem. Możesz popytać lekarza, jakie ćwiczenia wykowyać żeby ból, może nie zniknął, ale był mniejszy i nie było problemów ze skakaniem.
Ale możliwe, że boli cię łydka, jeżeli tak to tylko zwykłe zakwasy i powinnaś ograniczyć trochę skakanie, np. skakać do momemntu kiedy zacznie Cię już boleć.
Większym problem wg. mnie jest to kłucie w okolicach serca, z tym powinnaś iść do lekarza.
A tak wogóle, po co skaczesz na skakance? Tak sobie, z nudów, dla zabawy czy np. by zrzucić trochę tłuszczu?
Zmieniony przez - szepke w dniu 2008-11-15 08:54:58
NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ!
...
Napisał(a)
Mam 14 lat, i żeby spalić troszkę tłuszczyku i z nudów... Nie boli mnie łydka największy ból odczuwam w kolanie i w kostce
...
Napisał(a)
Skakanka negatywnie wplywa na kolana, jezeli masz z nimi problem to nie polecam.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
podrażnienia po goleniu - czerwone krostki i przebarwienia skóry
Następny temat