Szacuny
2
Napisanych postów
346
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4656
Sam praktycznie nie ćwiczę na skakance bo na sali nie ma do tego warunków (za mało skakanek na za dużo ludzi, trener nadrabia to innymi ćwiczeniami), a w domu miejsca za mało trochę. Ale mój wujek, który dosyć ładnie popie***iela na swojej zawsze chwalił te z łożyskami. No faktycznie dużo lepsze się wydają, a na pewno stabilniejsze (i to mi parę innych osób potwierdziło). A brałbym stalową samemu. Raz, że wytrzymalsza na pewno, a dwa, że będziesz miał dobrą motywację by lepiej skakać. ;D
Szacuny
68
Napisanych postów
19441
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
94708
skakanka bez łożysk będzie sie cholernie plątać ja mam taką ze stalową linką i nie zamieniłabym jej na żadną inną, natomiast np. Kamiru ma rzemienną i ją sobie bardzo chwali. Kwestia indywidualnych preferencji
na Twój wzrost raczej jest standardowy rozmiar, poza tym zawsze można ją podwiązac i przez to nieco skrócić
"No matter your goal, achieving it always starts with belief
- do not underestimate the strength within."
Szacuny
0
Napisanych postów
148
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3022
Zazwyczaj czym cięższa, tym lepsza, łożyska obowiązkowo. Nie przepadam za rzeczami maksymalnie fimrowymi, bo nie zawsze trzymają oczekiwaną jakość, ale akurat skakanki Everlasta polecam, bo sa warte swojej ceny.
Szacuny
69
Napisanych postów
1815
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
35261
Nie wiem czy nie przesadzacie, skakałem na różnych skakankach i na rzemiennej (chyba najbardziej mi do gustu przypadła) i na takiej ze stalową linką, a nawet na zwykłym sznurku... no i szczerze różnica była, ale nie jakaś super znacząca. Co do łożyska nigdy nie miałem problemów spowodowanych jego brakiem, a mam jedną rzemienną, która leży nie używana bo jest za długa i z łożyskiem no i nie mam za bardzo pomysłu jak ją skrócić
PS chyba nic więcej jak taśma izolacyjna nie wymyślisz...
Zmieniony przez - _radek w dniu 2011-08-16 23:50:27
,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka