Szacuny
1
Napisanych postów
1477
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11992
Hej,
Uzywa ktos z Was skarpetek jakis? Zaczynaja mnie bolec palce u stop, patrze a tam jakby rozerwana skora pod palcami. Matka mowi ze to grzybica ;/...a do ****a po kazdym treningu biore kapiel wiec to nie moj wychodowany grzyb.
Mieliscie cos podobnego?
" Widze szczyt a za
szczytem , zaszczyt za zaszczytem , lsnienie mistrzowstwa kieruje moim bytem, ambicja spotyka sie z uznaniem i zachwytem , wyrzeczenia sa tutaj jedynym zgrzytem ...... "
Szacuny
24
Napisanych postów
10498
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
47531
Ja mam podobnie jak mam dłuższą przerwę w treningach.
Skóra Ci się "zdziera" od biegania po parkiecie(chyba, że biegacie/rozgrzewacie się na macie - to nie wiem).
Szacuny
1
Napisanych postów
1477
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11992
Rozgrzewamy sie i biegamy po macie . Mata z tych ktore cwiczylem, jest najlepsza jesli chodzi o scieranie. Prawie sie naskorek niesciera (mata jakby zrobiona ze skaju).
Chodzi o to ze mam pourywane np w najmniejszych palcach polaczenia miedzy palcem a stopa. Zrobil sie row w ktorym widze mieso. I to boli. Mam juz tak zainfekowane ****a trzy palce
" Widze szczyt a za
szczytem , zaszczyt za zaszczytem , lsnienie mistrzowstwa kieruje moim bytem, ambicja spotyka sie z uznaniem i zachwytem , wyrzeczenia sa tutaj jedynym zgrzytem ...... "
Szacuny
24
Napisanych postów
10498
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
47531
Obawiam się, że twoja mama ma racje Możesz dbać o stopy, ale grzybice złapać to nie jest problem(basen, szatnie, itd). Idź lepiej do lekarza dla pewności.
Szacuny
1
Napisanych postów
1477
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11992
Wiesz mam lekow pod dostatkiem ale chodzi o to zeby notorycznie nie lapac grzyba. Stad pytanie o magiczne skarpetki czy sa jakies
" Widze szczyt a za
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Uuuuuu...kogoś dopadł grzybek
A teraz żarty na bok,często to się zdarza.
Polecam Daktarin w sprayu,do tego jakaś maść/żel bezpośrednio przed treningiem. Poza tym polecam się przejść do dermatologa,który będzie mógł ukierunkować leczenia na jeden rodzaj grzyba.
A do tego skarpety - najlepiej grube,frotowe, prze które obce zarodniki Cię nie dopadną. Szukaj ich w sklepach sportowych.
Aha,do tego pamiętaj,aby były ze 100% bawełny,żeby skóra mogła oddychać - jak się stopy zapocą w sztucznych skarpetach,to robi się cieplutko i wilgotno - czyli stworzysz warunki,które grzyby uwielbiają
Szacuny
1
Napisanych postów
1477
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11992
Boje sie ze bawelniane moga sie slizgac na tej macie.
Raczej myslalem o takich co dzieci maja () aby sie nie slizgaly na podlodze. One maja takie gumowe wypustki czy jakos takos.
Trudno bede cwiczyl bez skarpetek ale przed i po treningu bede psikal nogi.
Saida ten spray to na recepte czy bez?
" Widze szczyt a za
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Takie z gumową jakby "podeszwą" byś musiał wypróbować,bo rzeczywiście w zwykłych skarpetach nogi się ślizgają po macie. Jak noga się nie będzie jakoś przesadnie pocić to możesz w takich ćwiczyć.
Daktarin bez recepty dostaniesz bez problemu,tylko uprzedzam - jest on ukierunkowany na najczęściej pojawiające się grzybice, nie specjalizuje się w leczeniu jednego rodzaju grzyba.
Mimo wszystko polecam przejść się do dermatologa.
Bronek,biorę się za kompleksowe leczenia,a co tam W końcu miałam być lekarzem...
Szacuny
1
Napisanych postów
1477
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11992
drghdfgh
Zmieniony przez - SaharVS w dniu 2008-10-11 16:48:46
" Widze szczyt a za