Szacuny
1
Napisanych postów
297
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2249
witam od paru dni mam takie problemy ze skora jak na załączonym zdjeciu. pojawiaja sie małe krostki ktora powiekszaja sie o tworza takie cos jak na zdjeciu wizyte u dermatologa umowilem na srode. zastanawiam sie czy nie jest to skaza białkowa ?
od miesiaca piję dziennie 60 g odzywki białkowej ostrowi , łowickie.. do tego duzo białka z normalnego odzywiania(mleko sery itp ) a krosty mam na nogach i ramionach i 2 na brzucu.
co o tym sądzicie ?
Szacuny
10
Napisanych postów
1443
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
7276
Pewnie masz skazę białkową. Tak to wygląda na zdjęciu, ale ta opinia nie zastąpi fachowej porady u dermatologa, czy nawet u zwykłego lekarza rodzinnego.
Szacuny
1
Napisanych postów
297
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2249
u rodzinnego byłem to nie wiedzial co to jest ale dał maśc. na wszedli wypadek odstawilem białeczko. ale przeciez nigdy nie miałem problemów z trawieniem itp..
Szacuny
10
Napisanych postów
1443
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
7276
Hmm... Ciężka sprawa, bo przeważnie skaza białkowa to są małe krostki. A tutaj to jest trochę dziwne. Dermatolog rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości. Tylko cierpliwości. Ja stawiam na skazę białkową. Tylko to wygląda na mocny jej atak.
Szacuny
9
Napisanych postów
1792
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8455
Po pierwsze jak nie wiesz to nie pisz po drugie patrz punkt pierwszy.
Skaza białkowa - nazwą tą określa się alergie niemowlęce, przypisując jej objawy skórne alergii pokarmowej, ponieważ niemowlę odżywia się początkowo mlekiem matki. W rzeczywistości alergia niemowlęcia wcale nie musi być związana z białkiem. Wpływ na alergię dziecka może mieć dieta matki karmiącej lub inne alergeny. Przy stwierdzonej skazie białkowej lekarze zalecają matkom stosowanie diety eliminacyjnej, a wprowadzanie nowych pokarmów do diety dziecka powinno odbywać się stopniowo i powoli.
żródło wikipedia
więc moim zdaniem jeśli nie miałeś problemów z alergią pokarmową wcześniej to może to coś innego.
Zmieniony przez - generau2 w dniu 2011-03-12 15:19:09
Szacuny
15
Napisanych postów
18755
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
86927
Do środy niedaleko, więc lepiej poczekaj i zasięgnij rady dermatologa.
hCe - Ty jesteś zwykłym użytkownikiem tego forum jak wszyscy co nie mają kolorków więc jak Ci coś nie odpowiada to możesz stąd wyjść. I nie będziesz mówił czy temat jest do zamknięcia czy nie!