"Człowiek jest tak długo mocny i młody, jak długo mocne i młode są jego nogi. Jeśli człowiek ma niedbały sposób chodzenia i ciągnie nogami po ziemi, znaczy to ze sam jest słaby. Z drugiej strony, taneczny, sprężysty chód jest pewna oznaką fizycznego i psychicznego zdrowia.
Skok w dal z miejsca, jako dyscyplina lekkoatletyczna, jest najbardziej miarodajnym wskażnikiem siły nóg człowieka.
Praktycznie połowa mieśni nóg człowieka znajduje sie w nogach.
Rekord w tym skoku, odnotowany podczas oficjalnych igrzysk olimpijskich w roku 1908 (odbyła sie 16.07 w londynie), wyniósł 3 metry 33 centymetry ."
Cytuje fragment książki SPECNAZ Wiktora Suworowa .
Autor dodaje że nieoficjalny rekord Specnazu w tej dziedzinie wyniósł 3 metry 51 centymetrów gdzies pod koniec lat 70 -tych.
Trenuje sprawnośc i siłe juz od jakiegos czasu.
Mam 176 wzrostu i 80 kg. Skoczyłem i wyszło chyba nawet niezle jak na nowicjusza w tej dziedzine bo 225.
Zapraszam do zabawy.
Mile widziane porady jak skakać dalej np wejśc wyżej :)
Ciekawa książka tak na marginesie
Skok w dal z miejsca, jako dyscyplina lekkoatletyczna, jest najbardziej miarodajnym wskażnikiem siły nóg człowieka.
Praktycznie połowa mieśni nóg człowieka znajduje sie w nogach.
Rekord w tym skoku, odnotowany podczas oficjalnych igrzysk olimpijskich w roku 1908 (odbyła sie 16.07 w londynie), wyniósł 3 metry 33 centymetry ."
Cytuje fragment książki SPECNAZ Wiktora Suworowa .
Autor dodaje że nieoficjalny rekord Specnazu w tej dziedzinie wyniósł 3 metry 51 centymetrów gdzies pod koniec lat 70 -tych.
Trenuje sprawnośc i siłe juz od jakiegos czasu.
Mam 176 wzrostu i 80 kg. Skoczyłem i wyszło chyba nawet niezle jak na nowicjusza w tej dziedzine bo 225.
Zapraszam do zabawy.
Mile widziane porady jak skakać dalej np wejśc wyżej :)
Ciekawa książka tak na marginesie
keep smailing :)